NY VIDEO: I en video som IS har distribuert på Twitter skal angivelig det komme frem at det ene av de to japanske gislene er drept. Foto: AFP
NY VIDEO: I en video som IS har distribuert på Twitter skal angivelig det komme frem at det ene av de to japanske gislene er drept. Foto: AFP

IS hevder å ha henrettet japansk gissel

En ny video som IS-relaterte Twitter-kontoer skal ha distribuert skal angivelig fortelle at det ene av de to japanske IS-gislene er være drept. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Site Intel skal den Islamske Stat (IS) ha publisert en ny video der det kommer frem at det ene av de to japanske gislene er drept. 

Også Al Jazeera har meldt om den angivelige henrettelsen. 

Den nesten tre minutter lange videoen skal angivelig vise journalisten Kenji Goto Jogo mens han forteller at kameraten, Haruna Yukawa, er drept – og at hans liv kan bli spart i bytte mot en kvinnelig selvmordsbomber.

Lik aksent som «Jihad-John»

Videoen kom etter at den 72 timer lange fristen som IS ga japanske myndigheter å betale dem 200 millioner dollar på, gikk ut klokken 06.50 fredag morgen.

Det var tirsdag denne uken at japanske myndigheter fikk tilsendt en trusselvideo, hvor to japanske menn ble truet med halshugging dersom IS ikke fikk 1,5 milliarder kroner innen 72 timer.

Den svartkledde IS-opprøreren som deltar i videoen, har lik aksent som britiske «Jihad-John», mannen som antas å være leder for en gruppe britiske krigere som holder utenlandske gisler i Syria.

Skulle redde vennen

Junko Ishido forteller at hun både ble forskrekket og rasende da hun fikk vite fra sin svigerdatter at sønnen Kenji Goto Jogo hadde dratt til Syria i oktober, bare to uker at han fikk en liten baby.

Gotos plan var å redde Haruna Yukawa (42), som allerede var tatt til fange av IS.

– Sønnen min gjorde det han følte var nødvendig for å redde en venn, sier moren, som beklager alt oppstyret sønnen har forårsaket.

TV 2 oppdaterer saken.