NIENDE: Kjetil Jansrud ble nummer ni i Kitzbühel. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NIENDE: Kjetil Jansrud ble nummer ni i Kitzbühel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Niendeplass for Jansrud i superkombinasjonen

Kjetil Jansrud kjørte ned til niendeplass i fredagens superkombinasjon i alpinverdenscupen fredag.

Kitzbühel (TV 2): 29-åringen falt dermed to plasser etter at det ble sjuendeplass i super-G tidligere på dagen. Franskmannen Alexis Pinturault vant superkombinasjonen.

– Slalåm er vanskelig. Når jeg kom i mål med niendeplass, skulle jeg gjerne vært bedre enn det. Så ser jeg tidene og ser jeg er bare noen tideler unna en tredjeplass. Det er litt surt. Fordi de siste ukene har jeg fått lite betalt for å ha lagt ned mye innsats og trening, med tanke på hvilken gode form jeg er i. Det er ikke dritkult, men en del av «gamet», sier Jansrud til TV 2.

– Hvordan ser du på totalcuppen etter i dag?

– Jeg vurderte totalcupen som kjørt i Wengen, helt til Marcel Hirscher hektet i slalåmen og gav meg hundre gratispunkter der. Men så får han en liten julegave her med hvordan denne superkombien er lagt opp, og han tar naturlig nok veldig godt vare på den sjansen. Da er jeg litt kjørt av lasset med mindre jeg vinner i morgen og han samtidig ikke er så rå i slalåmen på søndag og i Schladming, sier Jansrud.

– Hva koster det av krefter å kjøre to renn i dag når du allerede i morgen har et nytt renn?

– Det koster det. Det er bare å komme seg ned på hotellet og prøve å få ting unna. Det er jo ting som fysioterapi og barmark jeg ikke har rukket i dag som vi pleier å gjøre jevnlig. Det begynner å bli sent.

– Hvordan er ryggen etter en dag som i dag?

– Ryggen er sår. Den liker ikke slalåm. Men den liker niendeplasser og verdenscup-punkter, så vi hadde en diskusjon om jeg skulle kjøre eller ikke, men det er verdt det.

Pinturault, som vant superkombinasjonen for andre år i Kitzbühel, var 0,69 sekunder foran østerrikeren og verdenscuplederen Marcel Hirscher.

– Jeg kjemper fremdeles, og jeg er fremdeles i en bra posisjon. Vi nærmer oss slutten av januar og det er fremdeles to måneder igjen, men det veldig bra endelig å være i en bra posisjon, men Kjetil gjør en veldig bra jobb. Det kommer til å blir en tøff fight resten av sesongen. Men det er også andre som kan melde seg på, som Felix Neureuther, sier Hirscher til TV 2.

Den norske fartstreneren Tron Moger hadde satt en tøff super-G løype som definitivt ikke passet for Hirscher, som trives bedre når hastigheten er lavere.

– For meg var det en tøff løype som slalåmkjører, men på den andre side er det en bra beslutning av de norske trenerne. De setter en løype som passer Kjetil og ikke Marcel Hirscher. Så det var ikke lett for meg, men det gikk greit.

Ondrej Bank fra Tsjekkia kjørte ned til tredjeplass. Han var 25 hundredeler bak Hirscher igjen.

Jansrud noterte seg for tiden 2.02,57 og var bare 27 hundredeler fra en plass på pallen. (©NTB/TV 2)