VARMT: Hege Lisbeth Lagesen storkoser seg med en bok i den lune kjellerstua.
VARMT: Hege Lisbeth Lagesen storkoser seg med en bok i den lune kjellerstua.

– Familielivet har endret seg etter at «Tid for hjem» pusset opp

Hege, Geir og barna fikk et nytt liv etter at kjellerstua ble ordnet. 

Denne uken pusset «Tid for hjem» opp kjellerstua til Hege Lisbeth Lagesen og Geir Samuelsen i Harstad. 

Hege la umiddelbart sin elsk på rommet i det hun fikk se den flotte kjellerstuen for første gang. 

Rom for mor

Selv om både mannen Geir, og barna Sølve (12) og Iver (10) også liker rommet, er det mor selv som har tatt sin hevd på kjelleren. 

Rommet bruker hun til å lese bøker i, og ha venninner på besøk. Det beste med kjelleren synes hun likevel er varmen fra gulvet og peisen. 

– Det som er veldig bra er at det er veldig lunt. Og så har «Tid for hjem» klart å møblere sånn at vi ser både peisen og utsikten samtidig.

Tett på naturen

«Tid for hjem» klarte å overraske paret grundig. Ingen av dem klarte å se for seg løsningene som dukket opp.

– Den største overraskelsen er kanskje den store peisen. det hadde jeg ikke sett for meg. Og så likte jeg så godt de naturlige fargene, tilføyer Hege.

KOSELIG: Peisen er et kjærkomment element i den nye kjellerstua.
KOSELIG: Peisen er et kjærkomment element i den nye kjellerstua.

Etter at «Tid for hjem» dro, kunne hun ikke tro at de hadde fått det så fint. 

– Morgenen etter måtte jeg bare gå ned, og så stod jeg å tenkte «herregud, er det virkelig jeg som bor her» Det er så deilig å sitte der nede når det blåser og er kaldt. Man får været så tett innpå seg. Det er noe helt spesielt, sier Hege.

Flyttet inn i kjelleren

Nå er hun mer i peisestua enn i hovedstua. 

– Geir spør om jeg har flyttet ned dit, sier hun lattermild. 

For noen år siden satte Hege og Geir rommet opprinnelig i stand – uten å legge varme i gulvet. Etter dette har familien ikke brukt rommet fordi det har vært så kjølig. 

– Jeg var misfornøyd med at vi ikke la ned varme i gulvet da vi bygget rommet. Dermed ble det bare et rom vi skyndte oss igjennom. 

Misunnelige naboer 

Kjelleren, som tidligere var sparsomt møblert, faller også i smak hos venner og familie.  

– Hun ene som kom ned sa «æ blir sur». Folk flirer, for de hadde ikke sett for seg at det kunne bli slik. Det er mange som sier at de får lyst til å gjøre noe hjemme selv, tilføyer den stolte huseieren. 

Endret familielivet

Selv merker hun at familielivet har endret seg litt etter de fikk et ekstra oppholdsrom. 

– Nå ser vi ser mindre på TV og sitter mer og koser oss. Selv guttene kommer ned for å være her.

Også utsiden av denne delen av huset har blitt mer brukt etter at rommet ble pusset opp. 

– Vi har satt jo opp en jacuzzi foran her, for nå bruker vi den delen av huset mer. Belysningen er også veldig fin. 

Nå har oppussingen inspirert dem til å gjøre mer med resten av huset. 

– Nå har vi lyst til å gjøre noe med soverommet, og litt i naustet. Ikke fordi vi må, men fordi vi har blitt så inspirerte. 

Uventet 

Mannen Geir, er selv en «handyman» og har tenkt mye på hvordan han ville ordne dette rommet. Men han liker løsningen designer Jon Eliason har laget. 

– Geir ble litt overrasket i forhold til hvordan han hadde sett det for seg. Han hadde kanskje sett for seg et rom med mer løse stoler, men jeg synes at det fort kunne sett litt rotete ut. Men han ble kjempefornøyd, understreker Hege.

Geir hadde ikke sett en eneste «Tid for hjem»-episode da kona meldte dem på serien. Han hadde derfor allerede en plan for rommet før «Tid for hjem» kom. 

– Peisen er plassert annerledes enn jeg hadde tenkt. Men tanken med bjelker i taket og treverket som er valgt, er ikke så langt unna mine egne planer, sier Geir som også er bildekunstner. 

I likhet med kona er også han veldig fornøyd. 

– Jeg angrer ikke på at jeg tok sjansen, avslutter han.