INNESPERRET: På dette hotellet i Baku ble volleyballaget Stod holdt innestengt fredag formiddag. Først da 15.000 kroner ekstra var betalt, fikk laget sette kursen mot flyplassen og Norge. Foto: PRIVAT
INNESPERRET: På dette hotellet i Baku ble volleyballaget Stod holdt innestengt fredag formiddag. Først da 15.000 kroner ekstra var betalt, fikk laget sette kursen mot flyplassen og Norge. Foto: PRIVAT

Norsk volleyball-lag ble innestengt på hotell i  Aserbajdsjan

– Det var aggressiv og amper stemning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stods volleyballjenter havnet midt i en mildt sagt spesiell situasjon fredag formiddag. Da laget skulle vende hjemover fra hotellet sitt i Baku i Aserbajdsjan, ble de nemlig nektet å forlate hotellet sitt!

– Det var rett og slett en ubehagelig opplevelse, forteller Stod-leder Svein Myhr til TV 2 Sporten.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte den spesielle saken. Ifølge lokalavisen skal Stod ha blitt krevd tre ganger ekstra den opprinnelig avtalte summen.

– Det som skjedde var at vi gjorde opp regningen i går. I dag dro vi på sightseeing, men da vi kom tilbake på hotellet var alle rommene låst. Jeg ble kalt inn på kontoret og fikk beskjed om at jeg måtte betale mellomlegget for reisebyrået. Jeg ringte ambassaden, som ga oss beskjed om å ikke betale. Da ville vi aldri få pengene igjen. Samtidig var de klare på at hvis det ble trøbbel, måtte vi bare betale fordi de ikke kunne garantere for hva som ville skje. Da vi nektet å betale,  stengte hotellet dørene og ringte etter politiet. Da gikk vi for plan B, sier Svein Myhr.

Dermed så Stod-delegasjonen - som i tillegg hadde et fly å rekke -  ingen annen utvei enn å punge ut ca. 15.000 kroner ekstra.

– Vi følte at vi ikke hadde noen andre alternativ. Særlig når vi vet at vi er i et land som er litt mindre ordentlig enn vårt eget, sier Svein Myhr.

Hele situasjonen pågikk i rundt to timer, og også spillerne opplevde det hele som en spesiell opplevelse.

– Det opplevdes som dramatisk der og da, med amper og aggressiv stemning. Vi måtte betale oss ut for å komme fram til flyplassen i tide, forteller Stod-playmaker Eline Bye.

– Men alt er bra med oss nå, forsikrer Eline Bye.

Vil forfølge saken

Ifølge Trønder-Avisa hevdet hotellet at Stod hadde booket dobbelt, og at man ikke hadde betalt for frokost - til tross for at man har benyttet seg av frokosttilbudet under oppholdet.

–Vi er klare på at vi har betalt det vi skal. Nå kommer vi til å forfølge denne saken overfor det europeiske håndballforbundet og reisebyrået, forteller Svein Myhr.

For en klubb som Stod betyr 15.000 kroner mye.

– Vi har allerede gått over et budsjett som var stramt fra før av. 15.000 kroner er et skikkelig slag for frivilligheten, men det bryr vel ikke folkene seg i Baku noe særlig om, sier Myhr.

Han forteller at Stod ble anbefalt hotellet av arrangørklubben. Å ringe dem, hjalp imidlertid ikke for å komme seg ut av knipa.

– Jeg har ikke sett det skriftlig, men slik jeg forstår det har både klubben og hotellet den samme eieren, sier Myhr.

Antyder hevnaksjon

Det får Stod til å mistenke skittent spill i Aserbajdsjan.

Stod har vært ute i Europa «Lille» Stod har stått for en fantastisk prestasjon i Europacupen i Baku. Stod lå kjapt under 3-0 i sett mot Azerrails, men en fantastisk snuoperasjon sørget for at Stod nå er klare for kvartfinalen i Challenge Cup - tilsvarende Europacupen.

– Dette er den mest intense kampen jeg har vært borti. Jeg vil takke høyere makter for dette, uttalte Stod-libero Eline Bye til T-A etter oppgjøret.

Nå frykter Stod at hotellnekten er en slags hevnaksjon for tapet.

– Volleyball er stort i dette landet, og når de taper blir de tydeligvis vrang. Vi har kommet i en litt krevende posisjon, sier Svein Myhr.

–Hele turen var lenge en fantastisk opptur. Når det i tillegg endte med happy ending, er det greit nok, avslutter Myhr.