VISER FREM DRAKTEN: Martin Ødegaard og agent Tore Pedersen viser frem en drakt med nummer 16 på.
VISER FREM DRAKTEN: Martin Ødegaard og agent Tore Pedersen viser frem en drakt med nummer 16 på.

Ødegaard viser frem draktnummeret

Martin Ødegaard kan få drakt nummer 16 i Real Madrid.

Da Martin Ødegaard ble presentert torsdag holdt han frem en drakt uten nummer på. Til tross for at mange hadde spekulert i at han skulle få drakt nummer 16. Reglene i La Liga tilsier at dersom man har draktnummer 1 til 25 er man en del av A-laget, og kan ikke spille på Castilla. 

Fredag la 16-åringens agent, Tore Pedersen, ut et bilde av seg selv og Ødegaard som holder en drakt med nummer 16 på Instagram. 

Kan brukes i Mesterligaen
– Jeg har ikke snakket med Real Madrid om det, men han er nok påtenkt drakt nummer 16 dersom han skal spille Mesterligaen denne sesongen, sier Pedersen til TV 2.  

I Real Madrids supporterbutikk lå det fredag formiddag ute drakter med nummer 16 Ødegaard på. Senere på dagen var det ikke mulig å finne dem igjen. 

TV 2 var selv innom den offisielle supporterbutikken utenfor Santiago Bernabéu noen timer etter at Ødegaard hadde blitt presentert som Real Madrid-spiller. På spørsmål om det var mulig å få kjøpe en drakt med «Ødegaard» på ryggen, var beskjeden klar fra de ansatte: – Det hadde de ikke lov til å selge.

De ansatte hadde fått beskjed fra personer lenger opp i systemet om at de ikke hadde lov til å selge drakter med navnet hans på. Selv var de ikke klar over bakgrunnen for forbudet. Flere hadde vært innom og spurt etter Ødegaard-drakter, men dette ville tidligst være mulig å kjøpe neste uke, kunne de ansatte informere om. 

Mesterliga-logo på armen
– Det er jo forskjellige regler, men han får nok ikke det draktnummeret før etter sommeren, sier Pedersen. 

På Pedersens bilde på Instagram ser man også at drakten som holdes frem har Mesterliga-logoen på armen. 

Ødegaard kan altså komme til å bruke drakt nummer 16 dersom han spiller kamper for A-laget i Mesterligaen. Spiller han kamper for B-laget, Castilla, får han trolig et annet nummer.  

 Forrige sesong var det brasilianske Casemiro som hadde 16-drakten, men brasilianeren var ingen enorm suksess og ble forut for sesongstart lånt ut til portugisiske Porto. Totalt ble det kun 734 minutter på midtbanespilleren.