BLIR HAN? Manchester Uniteds David de Gea kan bli solgt. Eller han kan bli. Foto: John Walton/Scanpix
BLIR HAN? Manchester Uniteds David de Gea kan bli solgt. Eller han kan bli. Foto: John Walton/Scanpix

Fotballrykter: – De Geas agent utelukker ikke salg

Og Alexandre Patos neste eventyr i karrieren kan være i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En drøy uke gjenstår før overgangsvinduet i Europa stenger, og særlig Premier League-klubbene virker å sitte på gjerdet.

Kun Manchester Citys signering av Wilfried Bony kan sies å være en skikkelig storfisk så langt, men nå som Martin Ødegaard-sagaen er ute av verden kan nok klubber som Manchester United, Liverpool og Arsenal også konsentrere seg om andre overgangsmål.

De røde djevlene fra Manchester har gjerne nok med å konsentrere seg om å beholde sin keeper, David de Gea. Agent Jorge Mendes' uttalelser torsdag kveld skaper i hvert fall nye spekulasjoner. 

– Han er Manchester United-spiller og har kontrakt der. Du må respektere det, men ting endrer seg hvert femte minutt, sa ifølge Daily Mail han da han fikk spørsmål om en potensiell overgang til Real Madrid.

Da kan i stedet supporterne glede seg over at klubben prøver å snyte Arsenal for midtstopperen Gabriel Paulista. Brasilianeren så ut til å være på vei til Nord-London, men ifølge Daily Star forsøker Louis van Gaal å lokke ham litt lengre nord i landet i ellevte time.

Arsenal kan heller konsentrere seg om å få på plass en ny keeper, og ifølge Daily Mail er det å hente en ny førstemålvakt i hvert fall prioritert. Fiorentina-sisteskansen Norberto Neto skal være et hett alternativ. Brasilianeren har også vært linket til Liverpool og Juventus.

En annen brasilianer som kan havne i England er Alexandre Pato. Den tidligere AC Milan-spilleren er nå utlånt fra Corinthians til Sao Paulo i hjemlandet, men skal ifølge Daily Mail være tilbudt Harry Redknapp og hans QPR. Det engang så store stjerneskuddet er kun 25 år, så det spørs om ikke Redknapp venter fem-seks år med å signere ham. 

Tidligere Redknapp-elev Aaron Lennon kan komme til å følge i fotsporene til Jake Livermore, Tom Huddlestone og Michael Dawson. I Hull sitter nemlig Steve Bruce og sender forespørsler etter nye spillere i disse dager, og lokalavisen Hull Daily Mail mener å vite at den engang så lynhurtige høyrevingen er blant dme som kan være på vei. Det vil i så fall være en forsinket jule- og fødselsdagsgave til alle Hull-supportere, som hungrer etter tempo og scoringer i en tøff nedrykksstrid.

Litt lengre syd i landet – men lengre nord på tabellen – kan Chelsea komme til å sikre seg Sjakhtar Donetsk' Douglas Costa. Brasilianeren spilte sammen med Wilian i Ukraina, og de to landsmennene kan nå ifølge The Sun (bak registrering) gjenforenes.

Tittelrivalene i Manchester City jakter forsterkninger innenlands. På sørkysten er nemlig snart Southamptons Jay Rodriguez tilbake etter skade, og Manchester Evening News melder at de lyseblå har spurt om å bli holdt orientert rundt angriperens situasjon. Tottenham er også interessert i mannen som forrige sesong fikk sitt gjennombrudd i Premier League.