Shaun White ble nummer fire i superpipe-finalen i X Games. Landsmannen Danny Davis vant for andre året på rad. (AP Photo/Brennan Linsley, File)
Shaun White ble nummer fire i superpipe-finalen i X Games. Landsmannen Danny Davis vant for andre året på rad. (AP Photo/Brennan Linsley, File)

Shaun White med ny sur fjerdeplass

I X Games gjentok snowboard-legenden plasseringen fra OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

tv2.no/snowboard: Det var duket for et bikkjeslagsmål av en superpipe-finale under X Games i Aspen natt til fredag norsk tid.

Et finalefelt med blant andre legenden Shaun White, fjorårsvinner Danny Davis og OL-vinner Iouri «I-Pod» Podlatchikov gjorde at det ikke ble gitt ved dørene foran de 16 000 tilskuerne.

Som siste kjører var det fjorårsvinner Danny Davis (26) som stod for det beste forsøket i pipen. Han vant foran Taku Hiraoka og Podlatchikov.

Shaun White, kongen av X Games som har herjet i Aspen i over ti år, ble henvist til fjerdeplassen. Den samme plasseringen han fikk i sin forrige konkurranse: Halfpipefinalen i OL.

Neste lørdag og søndag sender TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo snowboardstjernene i Burton European Open. Nordmennene stiller sterkt i slopestyle lørdagen. Kvinnefinale med Silje Norendal fra kl. 10.30 og menn med Ståle Sandbech m.fl. fra kl. 13.

Det var i siste forsøk av tre i finalen at det ble alvor. Før tredje run ledet Podlatchikov med poengsummen 89.

Japanske Taku Hiraoka, bronsevinner fra Sotsji-OL, satt standarden med et nydelig run til 92.33 poeng.

Podlatchikov forsøkte å svare med sitt supertriks - yolo-flipen - men landet det ikke og ble stående med 89 poeng som beste sum. Likevel godkjent for en som ble operert for ankelbrudd i november.

Shaun White hadde varslet «noe stort», men legendens siste forsøk var langt fra perfekt. Dommerne ga 28-åringen 62.66 poeng, og han måtte se langt etter sin niende gullmedalje i pipen i X Games. Det ble den sure fjerdeplassen, akkurat som i OL.

Da var det opp til fjorårsvinner Danny Davis. Han taklet presset som siste kjører og leverte et solid run som var en fryd å se på.

Dommerne hadde varslet at de ville vektlegge høyde og kreativitet. Belønningen for Davis, som viste frem en rekke triks i løpet av finalen, ble 93.66 i poengsum.

Det ga X Games gull nummer to på rad i superpipen for amerikaneren.

– Det var veldig uventet. Jeg har ikke kjørt mye pipe i år, men jeg hadde det veldig gøy i kveld, sa vinneren etterpå.

Vidunderbarnet Ayumu Hirano (16) fra Japan, sølvvinner fra Sotsji-OL, skuffet i alle sine forsøk i finalen og var langt unna pallen.