FALT: Helene Olafsen røk ut av boardercross-konkurransen under X Games i Aspen fredag. (AP Photo/The Canadian Press, Jacques Boissinot)
FALT: Helene Olafsen røk ut av boardercross-konkurransen under X Games i Aspen fredag. (AP Photo/The Canadian Press, Jacques Boissinot)

Olafsen ble taklet ut av semifinalen

Klarte ikke å ta seg videre til boardercross-finalen i X Games.

Aspen/Oslo (TV 2): – Jeg har et stort kutt i leggen etter brettet hennes, forteller en tydelig forbannet Olafsen til TV 2 etter at hun har fått roet seg ned litt etter semifinalen. 

Må sy
Olafsen lå på fjerdeplass da hun ble kjørt på av franske Chloé Trespeuch i en sving. Dermed var håpet om finaleplass ute.

– Jeg så henne ikke i det hele tatt, men da var det ikke så mye mer å gjøre. Noen skarpe stålkanter boret seg gjennom både to og tre lag. Det er ikke så farlig, men jeg må nok sy litt etterpå, forteller hun. 

– Jeg blir så sinna på meg selv
Det var lenge usikkert om Olafsen ville rekke X Games etter den stygge skaden hun pådro seg under seedingen til snowboardercrossfinalen i OL, men comebacket etter korsbåndsskaden i OL i Sotsji gikk ikke som forventet for 25-åringen.  

– Det kjipt, og jeg blir så sinna på meg selv. Jeg veit jeg burde være takknemlig for å være tilbake akkurat nå, men jeg ville være med å kjempe om medalje. Jeg følte at jeg hadde en god dag, og da er det kjipt å gå ut på den måten, forteller hun.  

I målområdet hastet Olafsen forbi pressen.

– Da måtte jeg opp igjen for å kjøre «lille-finale», så da visste jeg ikke hvor mye tide jeg hadde. Men jeg tror ikke jeg hadde vært så hyggelig å snakke med da uansett, sier han. 

Ulykkesfugl 
24-åringen har vært forfulgt av skader de siste årene. Før ulykken i OL hadde hun røket korsbåndene i begge knærne siden 2012.

– Det er selvfølgelig skikkelig kjedelig i dag, men det er sånn det er i boardercross. Hadde jeg ligget foran hadde det ikke skjedd, så jeg føler ikke at jeg er forfulgt av uflaks, mener hun. 

Et lite plaster på såret er at Olafsen vant B-finalen, og endte tilslutt på sjuendeplass. 

– Det er en liten trøst, men det hjelper ikke mye. Jeg er likevel stolt av at jeg har kommet meg tilbake. Det er ikke slutt her, fastslår hun. 

Sivertzen heller ikke videre

Stian Sivertzen var også maksimalt uheldig i sin kvartfinale.

25-åringen var 53 tusendeler fra å ta seg til semifinale, og det måtte målfoto til for å skille han og finske Anton Lindfors. 

- Det er utrolig synd. Jeg trodde et øyeblikk der at jeg hadde semifinaleplassen. Det er surt, men jeg får ikke gjort noe med det, sier en skuffet Sivertzen til TV 2 i målområdet.