BEST KLEDD: Jenny Skavlan fikk prisen som Norges best kledde kvinne under Costume Awards 2015. Foto: Stella Pictures
BEST KLEDD: Jenny Skavlan fikk prisen som Norges best kledde kvinne under Costume Awards 2015. Foto: Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

Jenny Skavlan kåret til Norges best kledde kvinne

Programleder Jenny Skavlan (28) tok to priser under årets Costume Awards. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld hyllet den norske motebransjen seg selv under prisutdelingen Costume Awards. Flere priser ble delt ut fra scenen i Gamle Logen i Oslo.

Kveldens store vinner var programleder Jenny Skavlan (28). Hun ble kåret til best kledde kvinne og beste instagram-konto.

– Dette er skikkelig stas! Jeg hadde håpet på å vinne denne prisen, utbrøt Skavlan da hun mottok prisen for best kledde kvinne. 

Skavlan ble også kåret til best kledde kvinne på Costume Awards i 2010 og 2012.

Stian Blipp ble kåret til best kledde mann, mens Iselin Steiro fikk prisen for beste modell. Camilla Pihl ble utropt som vinneren av kategorien beste blogg. Det er Costume-leserne som har stemt frem vinnerne.

Tror gjenbruk slår an

Skavlan ankom festen sammen med sin ektemann Thomas «Fingern» Gullestad (34). 

BEST KLEDDE MANN: Stian Blipp ble stemt frem som vinner. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
BEST KLEDDE MANN: Stian Blipp ble stemt frem som vinner. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures

– Jeg tror det blir en fin fest uansett i kveld, men det er en ekstra stor bonus å være nominert til best kledde kvinne, sa Skavlan til TV 2 da hun ankom den røde løperen.

Programlederen er kjent for sin gjenbruksstil, og hun har gjort stor suksess med to bøker som gir tips til hvordan man kan sy om gamle plagg. I fjor sommer giftet hun seg i en egendesignet brudekjoleHun tror at hennes gjenbruksfokus har ført til at mange liker stilen hennes. 

– Mange kan nok relatere seg til det å lete i skuffer og skap etter fine plagg. Det er flere her som har mer luksuriøs stil enn meg, men de treffer kanskje ikke like bredt, sa Skavlan. 

Skavlan var kledd i en vintage topp fra Chanel og et skjørt fra Sando for anledningen. 

Tar seg ikke nær av kritikken

Forrige helg var Skavlan en av programlederne under Spellemann-utdelingen. Da fikk hun kritikk av blant annet Min Mote for sitt antrekk, som var en todelt sjokkrosa kjole. Programlederen lar ikke kritikken gå innpå seg.

– Smaken er delt, og vi mener alle ulike ting. Jeg synes det var en fantastisk kjole i et fantastisk stoff. Vi har forskjellig smak, og sånn er det bare, sa Skavlan til TV 2. 

Stian Blipp vant pris

TV 2-programleder Stian Blipp (24) syntes det var gjevt å bli kåret til best kledde mann.

PÅ BUDSJETT: Ida Fladen stilte i antrekk på budsjett. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
PÅ BUDSJETT: Ida Fladen stilte i antrekk på budsjett. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures

– Det er kult å være nominert til en pris som handler om noe så enkelt som å ta på seg klær, spøkte Blipp da han ankom festen.

– I kveld ville jeg ikke gå i fellen med å se for laidback ut, men jeg ville heller ikke komme i dress. Jeg gikk for noe midt i mellom, sa Blipp, som var ikledd en t-skjorte fra Tiger, bukse fra Ann Demeulemeester og jakke fra Blood Brother.

Nervøs på den røde løperen

På den røde løperen i selskapslokalet Gamle Logen i Oslo krydde det av kjendiser. Artist Maria Mena, kjendisparet Sondre Lerche og Linnea Myhre, skuespiller Pia Tjelta og artist Bertine Zetlitz var noen av de celebre gjestene. 

Programleder Ida Fladen (29) hadde kjøpt hele antrekket på budsjett, med kjole fra Nelly, veske fra Aldo og sko fra Zara.

– Til vanlig handler jeg alltid i budsjettbutikker, så jeg synes det blir for dumt å skulle kjøpe et dyrt antrekk fordi jeg skal hit. Jeg har holdt meg tro til budsjettet i kveld og, sa Fladen. 

Fladen, som for alvor slo gjennom som TV-stjerne i fjor, innrømte at hun fortsatt blir nervøs av å gå på den røde løperen.

– Jeg tror alltid at det skal gå helt fint, men når jeg står der begynner jeg å svette på leppa. Men øvelse gjør mester, sa Fladen. 

Se flere bilder fra den røde løperen i toppen av saken.