STORE FORHÅPNINGER: Martin Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller torsdag av Emilio Butrageño. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORE FORHÅPNINGER: Martin Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller torsdag av Emilio Butrageño. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Real Madrid ønsker å skape en egen Gullballen-vinner

La Liga-ekspert mener Martin Ødegaard inngår i en større plan for Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BERGEN/MADRID (TV 2): Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid er enorme nyheter i Norge, men får også stor oppmerksomhet i resten av verden.

16-åringen har vært ettertraktet over hele Fotball-Europa, noe som har engasjert mediene i alle store land, og har gjort Ødegaard til et navn stort sett alle fotballinteresserte kjenner til.

Men det er ikke bare stort for gutten selv og alle rundt, også for Real Madrid ligger det mye prestisje i signeringen av det norske stortalentet.

– Dette er virkelig en stor greie for Real Madrid. De har nå begynt å bruke store penger på å hente spillere i så ung alder som mulig. De ønsker at den neste Gullballen-vinneren i klubben ikke kostet 800 millioner kroner, men er en som ble hentet tidlig og er utviklet her. En av deres egne, og ikke bare en spiller de har kjøpt dyrt, sier Sid Lowe til TV 2.

Han nevner signeringen av Marco Asensio (18) og flere andre som Real Madrid har hentet både til C-laget og ungdomsavdelingen som ledd i satsingen.

– Mange stjerner foran ham i køen

Britiske Lowe har i en årrekke bodd og jobbet i Madrid med La Liga som fagfelt, og spesialkompetanse på Real Madrid og Barcelona.

– Det kan være flere grunner til at det er riktig valg. At andrelaget spiller i samme seriesystemet som førstelaget er viktig. Det gjør at han kan trene med førstelaget og spille kamper på et profesjonelt nivå. På den andre siden er Castilla kanskje på et nivå litt under Ødegaards nivå. Men det at han kan trene med førstelaget er viktig, og jeg tror det er fullt mulig at han får noen sjanser på førstelaget her og der, sier Lowe.

– Det er mange stjerner her foran ham i køen, og det er selvsagt problematisk, men han og faren går i alle fall inn i dette med åpne øyne. De vet hva de har blitt lovet og hva de har blitt garantert. En av garantiene er at han skal få være med førstelaget i forsesongen, men han ville sannsynligvis fått spille for førstelaget fortere i noen av de andre klubbene han vurderte.

Sid Lowe innrømmer at han ikke har sett for mye av Martin Ødegaard i kampsituasjonen, men han liker det han har sett.

– Det jeg har sett av ham er veldig bra - en nydelig spiller med et stort talent. Han virker også til å være intelligent og fornuftig. Han har ingrediensene som skal til for å lykkes, sier Lowe.

Imponert av moden tenåring

Nettopp 16-åringens ro og fattethet under det store ståheiet som har herjet mens overgangen har gått inn i sluttfasen har imponert mange.

I Norge vakte den sindige 16-åringens takketale på Idrettsgallaen oppsikt.

Det var også det spanske journalister var opptatt av i etterkant av Ødegaards første pressekonferanse på spansk jord.

– Pressekonferansen var helt utrolig! Jeg har aldri sett noe lignende før. Han har akkurat fylt 16, det var mange ulike medier her fra mange ulike land... Det var helt, helt utrolig å se ham på pressekonferansen, sier Eduardo Agirre fra TV 13 til TV 2.

Også Marta Riesco fra programmet Punto Pelota har latt seg sjarmere av Martin Ødegaard.

– Han var utrolig rolig på pressekonferansen til å være 16 år, og han fremsto som veldig intelligent. Det er vanskelig å si om han vil lykkes, vi som er her har jo knapt sett han spille, men det er jo en grunn til at Real vil ha ham.

– Har han suksess med damene i Norge? Det overrasker meg ikke, han er jo veldig søt, men han er jo altfor ung! Gutten er jo bare 16, men om noen år kanskje.