Lekkert design trenger ikke koste skjorta

Mercedes overrasker med prisene på sin nye designperle

Rundt 700 nordmenn skal  kjøpe denne Mercedes-nykommeren  i år.
Rundt 700 nordmenn skal  kjøpe denne Mercedes-nykommeren  i år.

Mercedes CLA vakte oppsikt både på grunn av designet og en svært gunstig startpris da den kom på markedet for snart to år siden.

Den kombinasjonen var det mange som fikk tenning på. Faktisk så mange at bilene den norske importøren hadde fått tildelt formelig ble revet vekk. Her ble det lange ventelister.

Prisene startet  rett over 300 000 kroner den gang. 

Les vår test av Mercedes CLA  her

Overveldende respons

- Responsen fra markedet overgikk alle våre forventninger, og til nå er det solgt over 1200 CLA i Norge. I 2015 estimerer vi å selge ca 1000 CLA, hvorav 70 prosent Shooting Brake, sier direktør for Mercedes-Benz Personbil, Johnny Kristian Danielsen.

Nå er de altså klare for fortsettelsen. Shooting Brake betyr stasjonsvogn - og her snakker vi en stasjonsvogn som kanskje har mer fokus på design enn på det rent praktiske egenskapene. Likevel: 495 liters bagasjerom er slett ikke verst!

Mercedes S-klasse: Bilen bare direktørene råd til

Hyggelig startpris

Forholdsvis små motorer og lave utslipp, kombinert med lav vekt, gir hyggelige startpriser

CLA Shooting Brake får du fra 330.700 kroner, hvilket virker svært spiselig. Da snakker vi 1,6-liters bensinmotor på 122 hk. Selv om det kanskje ikke høres så mye ut, så har bilen helt greie prestasjoner. Se tabell lengre ned i saken

Men vær oppmerksom på at tilleggsutstyr er relativt dyrt på disse bilene.

Dette er gjerne også biler som krever litt utstyr for å være "riktige" i premiumsegmentet og for å være lettsolgte den dagen man ikke skal ha den lengre. 

Gjenbruk

CLA Shooting Brake er femte modell basert på  Mercedes sin kompaktplattform, MFA. Siden lanseringen av plattformen i 2011, har A- og B-Klasse, CLA og GLA brukt den.

Gjenbruk av plattformen i flere modeller sparer mye i utviklingskostnader, dette er en trend flere produsenter følger.

De første bilene kommer til Norge i mars. Flere modeller vil følge på utover året. Så gjenstår det å se om den klarer å skape samme furore som sist.

Mercedes E-Klasse: Nei – dette er ikke verdens beste bil

Her er priser og fakta på CLA Shooting Brake: 

Mercedes CLA 250 4Matic: Mindre rampete enn den ser ut