Gratinerte sjøkreps med hvitløk og urtesmør. Foto: TV 2.
Gratinerte sjøkreps med hvitløk og urtesmør. Foto: TV 2.

Gratinerte sjøkreps

Med eksotiske dressinger

Gratinerte sjøkreps med hvitløk og urtesmør

Beregn 1 sjøkreps pr person til forrett og 2 sjøkreps til hovedrett (ev mer hvis sjøkrepsene er små)

Dette trenger du:
8 sjøkreps (kokte)
200 g mykt smør
3-4 fedd hvitløk
3-4 ss finhakket dill, ev 2 ss finhakket frisk estragon
Finrevet skall av 1 sitron (kun det gule) og saft av ½ sitron
Salt, pepper


Del sjøkreps i to på langs, ta ut paven og tarmen (den sorte strengen). Legg krepsen med skallsiden ned i et ildfast fat/panne.
Rør sammen mykt smør, finhakkede urter, sitronskall og saft. Smak til med salt og pepper.
Fordel kryddersmøret over kjøttsiden på krepsene.
Gratiner i varm stekeovn ved 225 oC i 6-8 min (på midterste rille).
Server med godt brød, ev en grønn salat. Brødet dyppes i kryddersmøret som har smeltet.

Reker med eksotiske dressinger

Rør sammen dressingene og la de trekke ca 1 time i romtemperatur før servering.

Wasabi og ingefær dressing:
1-2 ts wasabi fra tube
2 dl rømme eller tykk yoghurt (gresk/tyrkisk)
1-1 ½ ts finhakket/finrevet frisk ingefær
1 ss sitronsaft
1-2 ts sukker
Salt pepper

Chilimajones:
2 dl majones
Saft av 1 lime
½ ts finhakket frisk ingefær
1-2 ss sweet chilisaus
Ev frisk koriander