Lillestrøm  20150112.
Fotballspiller Martin Ødegaard på vei inn til garderoben etter trening med Strømsgodset i LSK-hallen på Lillestrøm mandag. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lillestrøm 20150112. Fotballspiller Martin Ødegaard på vei inn til garderoben etter trening med Strømsgodset i LSK-hallen på Lillestrøm mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Overgangen har en totalramme på 70-75 millioner kroner

Men under halvparten av pengene utbetales Strømsgodset umiddelbart.

Martin Ødegaard er klar for Real Madrid, i en overgang som er en av historiens største i norsk fotball.

16-åringen selges ifølge Drammens Tidende for 35 millioner kroner, mens overgangen kan stige med ytterligere 35-40 millioner dersom stortalentet lykkes i den spanske hovedstaden.

Følg det siste rundt Ødegaard og se presentasjonen direkte i vårt livesenter. Sendingen starter 12.00. 13.30 skal han presenteres!

Disse pengene utbetales ifølge lokalavisen eventuelt etter et visst antall A-kamper og ved kontraktsforlengelse.

– Jeg kan aldri bekrefte tall, for det er en avtale mellom klubbene. Men at begge klubbene var veldig fornøyd og at det gikk veldig raskt, det kan jeg bekrefte, sa Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til TV 2 torsdag.

Marca mener totalsummen er lavere – uansett ikke norsk fotballs største
Totalsummen er uansett ikke større enn den som tok John Carew til Valencia fra Rosenborg i 2000. Da betalte den spanske storklubben 80 millioner kroner.

Summen er allikevel høy, med tanke på at Ødegaard kun hadde ett år igjen av kontrakten sin i Drammen.

Ifølge spanske Marca betaler Real Madrid dog kun 2,8 millioner euro (rundt 25 millioner kroner) umiddelbart, og tilsvarende sum dersom de overnevnte kriterier oppfylles. Flo ville ikke si annet enn at forhandlingene gikk raskt.

– Det er flere paragrafer i det. Vi har vært i en situasjon som utviklingsklubb at vi har solgt en del spillere, og det ønsker vi å fortsette med. Det er litt slik at desto bedre klubben er, desto raskere går det. Vi brukte ikke så veldig lang tid med Real Madrid. Alt av størrelse og innhold gikk veldig fort, sa Flo.

Les også: Real Madrid tjente mest i Europa – for tiende år på rad

Ødegaard presenteres på Real Madrids treningsfeltet klokken 13.30 torsdag.