POSITIV: Per-Mathias Høgmo er positiv til Martin Ødegaards overgang. Her i forbindelse med debuten mot Emiratene. Foto: Terje Pedersen/Scanpix
POSITIV: Per-Mathias Høgmo er positiv til Martin Ødegaards overgang. Her i forbindelse med debuten mot Emiratene. Foto: Terje Pedersen/Scanpix

Høgmo om Ødegaard-overgangen: – Et godt valg

Både landslagssjefen og toppfotballsjefen er positive til at Martin Ødegaard (16) er klar for Real Madrid.

Ved midnatt kom endelig bekreftelsen på at Martin Ødegaard blir Norges første fotballspiller i Real Madrid noensinne.

Både landslagssjef Per-Mathias Høgmo og toppfotballsjef Nils Johan Semb er positive til at det 16-åringen er klar for den regjerende Mesterliga-vinneren.

– Jeg synes dette er et meget spennende valg. Martin kommer nå til en topp profesjonell klubb, som vil legge godt til rette for at han skal utvikle seg videre.

– Å trene med de beste spillerne i verden vil uten tvil sørge for at Martin utvikler seg som fotballspiller, sier Høgmo til fotball.no.

Følg det siste rundt Ødegaard og se presentasjonen direkte i vårt livesenter. Sendingen starter 12.00. 13.30 skal han presenteres!

Landslagssjefen mener overgangen er inspirerende for alle i norsk fotball. 

– Fra vårt ståsted er dette et godt valg, selv om andre klubber også kunne vært det. Det er veldig gledelig for norsk fotball at vi har en 16-åring som er klar for Real Madrid. Det er utrolig inspirerende for alle i norsk fotball å få en spiller i en av verdens ledende fotballklubber, sier Høgmo.

Semb: – En av de største overgangene i norsk fotballhistorie
27. august i fjor ble da 15 år og 253 dager gamle Ødegaard tidenes yngste norske landslagsspiller, og også toppfotballsjef Nils Johan Semb er positiv til ungguttens valg av klubb.

– Det er bare å gratulere Ødegaard med et veldig spennende valg. Real Madrid er en av verdens beste klubber, både i dag og i historien, så dette er en av de største overgangene i norsk fotballhistorie.

– Det er et offensivt, modig og utfordrende valg, siden han velger en klubb med voldsom konkurranse på A-lagsnivå, men nå får han en hverdag med ekstremt gode medspillere. Dette er utrolig spennende, sier Semb.

– Martin har ferdigheter, fotballforståelse og ikke minst personligheten som skal til for å lykkes. Martin har gjort en grundig research, noe som jeg har støttet. Nå kommer han til en klubb som har lagt mye i for at de vil ha ham, og det gjør at de vil tilrettelegge maksimalt for ham, legger toppfotballsjefen til.

Les også: Lagkompisene avslører hva Ronaldo sa til Ødegaard (16)

NTB/TV 2