Straffespark måtte til for å sikre Spurs-seier mot League One-motstand

Tottenham tok første stikk i semifinalen i ligacupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Sheffield United 1-0

Tottenham gjorde alt annet enn å imponere hjemme på White Hart Lane mot League One-motstand. Et straffespark i den andre omgangen reddet Tottenham fra å forlate kampen mot Sheffield United målløse.

Skal gi Spurs kamp på hjemmebane
Andros Townsend ble matchvinner fra ellevemetersmerket etter at James McEveley hadde laget straffe med en noe klønete hands.

– Vi ville holde nullen og score et par mål, men ett var ikke så verst. Det er viktig at vi holdt nullen. Sheffield United er et godt lag, og jeg har mye respekt for dem, sier Jan Vertonghen.

– Sheffield spilte veldig aggressivt i den første omgangen og brøt spillet, spilte både smalt og dypt, og det var vanskelig. Nå må vi se fremover og forsøke å vinne den andre kampen, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Returkampen om rettet til å spille finale på Wembley mot enten Chelsea eller Liverpool går av stabelen om en uke.

– Vi henger fremdeles med. Du hørte lyden våre fire tusen fans. Når 25 000 er på plass neste uke, kommer det til å bli spesielt. Vi skal gi alt vi kan, sier Sheffield United-manager Nigel Clough.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden!

Tamme Tottenham
I starten av kampen var det lite som tilsa at det var ett lag fra Premier League og ett fra League One på banen. Man måtte vente helt til halvspilt omgang før den første sjansen kom. Jamel Campbell-Ryce dro seg inn i feltet fra høyresiden og hamret til. Ballen suste uberørt gjennom feltet og Tottenham kunne puste lettet ut.

Fremover på banen var det lite som fungerte for de liljehvite vertene. Første omgangs beste sjanse for Spurs kom da Christian Eriksen viste glimt av klasse med en herlig gjennombruddspasning til Emmanuel Adebayor. Den høyreiste spissen, som var tilbake i startelleveren som kaptein, fikk dempet ballen, men under press fra en forsvarer klarte han ikke å sette ballen under tverrliggeren.

Sheffield United var nær ved å gå til pause med ledelse. Drøyt fem minutter før hvilen rotet Ben Davies i egne rekker og Steven Scougall fikk sendt i vei en avslutning fra gunstig hold. Michel Vorm mellom Tottenham-stengene kunne se ballen suse utenfor stolpen.

Hands reddet dagen for Spurs
Et kompakt og solid Sheffield United frustrerte Tottenham i den andre omgangen. Vertene stanget og stanget uten at det offensive så ut til å fungere. Men så fikk de god hjelp fra gjestenes forsvar. 

I kampens 72. minutt handset nemlig James McEveley noe klønete inne i egen sekstenmeter. Dommer Neil Swarbrick hørte supporternes rop og pekte resolutt på straffemerket. Der sendte Andros Townsend ballen knallhardt i nettet til en befriende ledelse for Premier League-klubben.

Avslutningen på kampen fortsatte i samme sport. Dermed ble det ikke flere scoringer, og Tottenham tar med seg 1-0 til bortekampen om en uke.

Slik startet lagene:
Tottenham (4-4-2): Michel Vorm - Kyle Walker, Eric Dier, Jan Vertonghen, Ben Davies - Andros Townsend, Ryan Mason, Benjamin Stambouli, Christian Eriksen - Emmanuel Adebayor, Harry Kane
Sheffield United (4-5-1): Mark Howard -  Chris Basham, Ryan Flynn, James McEveley, Robert Harris - Jamel Campbell-Ryce, Louis Reed, Michael Doyle, Steven Scougall, Jamie Murphy - Mark McNulty