Olafsen gjør nytt comeback etter OL-kneskaden

Etter første treningsdag til X Games har Helene Olafsen bestemt seg for at kneet holder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aspen (TV 2:) - Det var kjempegøy! Litt nerver i starten, men jeg kom meg fint inn i det. Så jeg skal kjøre, forteller en sprudlende Helene Olafsen til TV 2 etter første treningsdag i boardercross-løypa i X Games. 

Var nære ved å legge opp

Korsbåndet til 25-åringen røk i OL. Det har lenge vært usikkert om hun ville rekke X Games. Men nå har Oppegård-jenta bestemt seg. 

- Jeg var så nære ved å gi meg. Jeg begynte jo på skole og begynte å jobbe. Så det er ganske utrolig at jeg bare er her igjen, sa Olafsen til TV 2 tirsdag kveld.

Da var hun optimistisk, men hadde fortsatt ikke fått kjørt gjennom løypa. Onsdag var det ikke lenger noen tvil. 

- Det er veldig deilig å ha tatt den avgjørelsen. Jeg kjenner at kroppen gjør seg klar til konkurranse. Det går automatisk, så jeg gleder meg til dagene som kommer, forteller hun.

Comebackdronning

Det er langt ifra første gang Olafsen har gjort comeback, for etter tre korsbåndsoperasjoner på fire år begynner hun å bli rutinert i å vite hva som trengs for å kjempe seg tilbake - selv om hun tok sin første tur på snø i midten av desember. 

- Jeg la en plan, og den var kanskje litt optimistisk. Men hvis jeg klarte å holde den ville det være mulig å stille her i dag. Den har jeg holdt, og kanskje ligget litt foran til og med. Men det var ikke gitt at jeg skulle kunne stille her i dag, understreker hun. 

Planen var at hvis hun fikk gode uker på snø i USA etter jul ville det være mulig, pluss at hun ikke tok unødvenige risikoer. 

- Da hadde jeg begynt å gråte

Men for konkurransemennesket Olafsen holder det ikke med å bare å få grønt lys for å delta i den prestisjetunge konkurransen der hun tok med seg en bronse i fjor. 

- Hvis jeg først skal stille er det klart at jeg har lyst på medalje. Det er små marginer i boardercross, og alt kan skje. Så jeg håper at det skjer mye i min favør, smiler hun. 

- Hvordan ville det vært hvis du hadde fått med deg en medalje herfra etter det du har vært gjennom?

- Da hadde jeg helt sikkert begynt å gråte. Det hadde vært utrolig stort.