VIL TIL VM: Anders Bardal slo til med et kjempehopp i Wisla, men falt og skadet armen. Håpet om å bli frisk i tide til VM i Falun lever fremdeles for trønderen. FOTO: Facebook
VIL TIL VM: Anders Bardal slo til med et kjempehopp i Wisla, men falt og skadet armen. Håpet om å bli frisk i tide til VM i Falun lever fremdeles for trønderen. FOTO: Facebook

Her er nyopererte Anders Bardals plan for å rekke VM

Anders Bardal håper å rekke VM i Falun, men trønderen kan få det travelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Bardal (32) ble onsdag operert for bruddet han pådro seg i håndleddet under et fall i verdenscuprennet i Wisla forrige uke. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

Det vellykkede inngrepet ble gjennomført ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Fra sykesengen har han allerede rettet blikket mot VM i Falun som starter 19. februar, selv om det kan bli en kamp mot klokken for gullvinneren fra VM i 2013.

 Jeg stoler på planen som helseteamet har presentert for meg. Den høres fin ut. Målsettingen er å rekke VM i Falun, men jeg stiller ikke opp for å bli nummer 25. Det er i dag fire uker og to dager til kvalifiseringa i liten bakke begynner, og jeg er forsiktig optimist. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at jeg står klar på bommen i VM. Det hadde vært moro å prestert på høyt nivå i Sverige. Jeg tror dette blir et fantastisk mesterskap, sier Bardal.

Ifølge fysioterapeut Lars Haugvad var bruddet i hånden til Bardal mer komplisert enn vanlig.

– Dette betyr at bruddet i hånda er blitt forsterket med plater og skruer, men alt har gått etter planen. Det tar tradisjonelt fire-seks uker å lege et slikt brudd, sier Haugvad.

I landslagsledelsen er håpet om å se Bardal under VM stort.

– Skihoppere er generelt tøffe idrettsutøvere, og en av våre mestvinnende utøvere gjennom tidene er selvsagt intet unntak i så måte. Anders vil ha tilgang på landets beste ekspertise i forhold til å gjøre avbrekket så kort som mulig. Vi håper å se ham i toppform på bommen når gullet fra Val di Fiemme skal forsvares i Falun, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.