DØDE: Jonas Wendelborg Bråthen. Foto: Privat
DØDE: Jonas Wendelborg Bråthen. Foto: Privat

Jonas (17) døde – mann (20) dømt til sju års fengsel

Dommen etter den skjebnesvangre hjemmefesten i Hokksund i september 2013 har falt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dommen fra Eiker, Modum og Sigdal tingrett fremgår det at aktors fikk medhold i sin påstand om at mannen må sone syv års fengsel for legemsbeskadigelse med døden som følge.

Jonas Wendelborg Bråthen ble slått med et glass i halsen og fikk det dypt kutt, under en krangel på en fest i Hokksund. 17-åringen døde på Ullevål universitetssykehus dagen etter, av forblødning.

20-åringen dømmes også til å betale oppreisning til Wendelborg Bråthens foreldre på totalt 250.000 kroner, samt utgifter til 17-åringens begravelse. Han ble frikjent fra kravet om å betale erstatning for tapt arbeidsinntekt for avdødes mor.

De siste ukene har en rekke vitner som var til stede på hjemmefesten høsten 2013 fortalt om hvordan de oppfattet kaoset som oppstod og som endte med at 17 år gamle Jonas dagen etter døde.

Tiltalte sier han ikke husker alle detaljer, men har erkjent at de faktiske forhold. Flere vitner bekreftet at 20-åringen slo avdøde med et stettglass, og dette delvis knuste glasset ble vist frem i retten forrige uke.