FOR MYKE BALLER: Superbowl-klare New England Patriots anklages for å ha brukt for lite luft i ballene under semifinalen mot Colts
FOR MYKE BALLER: Superbowl-klare New England Patriots anklages for å ha brukt for lite luft i ballene under semifinalen mot Colts

Patriots etterforskes for å ha jukset seg til Superbowl

Superbowl-klare New England Patriots er under etterforskning etter anklager om å ha brukt for myke baller i semifinalen mot Indianapolis Colts.

Det blåser opp til storm i NFL etter at elleve av tolv baller brukt i 45-7-seieren mot Indianapolis Colts viste seg å ha for lite luft, sier kilder i NFL til ESPN.

Amerikanske medier har allerede døpt saken «deflategate» og nå kommer det beskyldninger også fra New Englands kvartfinalemotstander Baltimore Ravens om at flere baller hadde for lite luft. Dersom Patriots blir kjent skyldig, kan laget vente seg bøter og miste valg i fordelingen av nye spillere.

– Vi kommenterer ikke noe akkurat nå, sier Greg Aiello i NFLs kommunikasjonsavdeling til ESPN. 

Enklere å kaste
Ved å spille med mykere baller blir det enklere både å kaste og ta imot ballen. Under kampen mellom Patriots og Colts oppdaget en materialforvalter hos Colts at noe ikke stemte etter at D'Qwell Jackson hadde fanget en pasning fra Patriots-quarterback Tom Brady.

Colts-spiller Jackson leverte ballen til materialforvalteren, som raskt slo alarm internt.

Under etterforskning

Sportsdirektør i Colts – Ryan Grigson – ga beskjed til NFL og en etterforskning ble innledet. I denne er det fremdeles mange ubesvarte spørsmål. Hvordan luften ble tatt ut og om ballene ble sjekket to timer før kampstart, slik reglene tilsier, er blant disse.

Det er sannsynlig at det vil ta noen dager før et endelig svar fra NFL er på plass. (©NTB)