MÅLFARLIG: Norske Markus Naglestad reiste til USA i 2012. Nå går det ifølge Naglestad selv mot kontraktsignering med New York City.
MÅLFARLIG: Norske Markus Naglestad reiste til USA i 2012. Nå går det ifølge Naglestad selv mot kontraktsignering med New York City.

Ukjent norsk spiss blir lagkamerat med Lampard, Villa og Mix

Markus Naglestad (23) ble draftet av New York City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om fotball her!

Tirsdag ble det klart at Naglestad er draftet av Major League Soccer-laget New York City FC.

– Jeg flyr til USA på onsdag, sier 23-åringen til Fædrelandsvennen.

Som i de fleste andre idretter som spilles på amerikansk jord, er draftingen av spillere noe av det det knytes mest spenning til i forkant av av hver sesong.

I den amerikanske fotballigaen velger MLS-lagene spillere fra collegefotballen, og tirsdag kveld offentliggjorde altså New York City at de hadde draftet Markus Naglestad.

I den amerikanske storklubben får han mulighet til å spille på lag med ikke akkurat ukjente navn som for eksempel City-utlånte Frank Lampard og eks Valencia- og Barcelona-profil David Villa.

Ti mål på 22 kamper
Tidligere i januar ble det også klart at Mikkel «Mix» Diskerud skal spille for klubben fremover. 24-åringen ble ikke enig med Rosenborg om en ny kontrakt etter forrige sesong, og etter litt frem og tilbake falt valget på New York City.

Markus Naglestad begynte på Providence College i delstaten Rhode Island i 2012. Året etter spilte han på collegelagets førstelag og i 2014 noterte nordmannen seg for ti scoringer på 22 kamper.

– En spennende utfordring
Naglestad sier til Fædrelandsvennen at han visste at New York City har hatt navnet hans på blokken.

– Jeg har ikke signert kontrakt ennå, men skal gjøre det når jeg kommer over. Jeg har vært i kontakt med klubben og visste at de var interessert i meg.

– Målet mitt er å spille på A-laget, og jeg håper jeg får sjansen. Dette blir en spennende utfordring, sier Naglestad.