Endelig kommer klassikeren til Norge – nå er prisene klare

Ford Mustang nærmer seg lansering.

Ford Mustang er klar for lansering på det europeiske markedet - og nå kommer den også endelig tilbake til Norge.
Ford Mustang er klar for lansering på det europeiske markedet - og nå kommer den også endelig tilbake til Norge.

Ford Mustang er en av bilhistoriens største ikoner. Den sportslige bilen som debuterte tilbake i 1964 har forlengst fått legendestatus – over store deler av verden. Til sammen har den solgt i nesten ti millioner eksemplarer. 

I fjor høst startet produksjonen av sjette generasjon Mustang ved Fords fabrikk i Flat Rock, Michigan. Og for første gang i historien skal Mustang nå være en global bil og selges i 120 land. Blant dem Norge.

Samme bil over hele verden 

Et av Fords store satsingsområder de siste årene har fått navnet "One Ford". Det handler i praksis om å utnytte stordriftsfordelene og selge de samme bilmodellene over hele verden, bare med mindre tilpasninger til de ulike markedene.

Det er akkurat det som nå skjer med Mustang. Nå har Ford akkurat gått ut med de europeiske prisene, også prisene på det norske markedet. 

Er det nå du skal kjøpe drømmebilen?

Realisere drømmen?

Mustang-kundene i vår del av verden kan velge mellom en 314-hesters 2,3-liters EcoBoost-motor eller en 5,0-liters V8-motor med 418 hk, i  fastback- eller cabriolet-karosseri.

Og hvis du nå sitter og tenker det er på tide å realisere drømmen om å eie en Mustang, blir du neppe negativt overrasket over startprisen. Velger du fastbackmodellen med EcoBoost-motor, begynner den nemlig på kr. 730.000. 

Synes du 314 hestekrefter blir for snaut og tenker V8 er et must i en Mustang – vel, da er det bare å bla opp mer. Adskillig mer. Flaggskipsmodellen med 418 hestekrefter har nemlig en prislapp på kr. 1.220.000.

Dette er redskap for deg med solide nerver

Utsolgt på ett blunk

Ford tilbød forresten de første 500 eksemplarene av Ford Mustang for europeiske kunder i forbindelse med fjorårets UEFA Champions League-finale i Lisboa.

Over 9.300 personer registrerte seg for å kunne reservere en bil i løpet av finalekampen. De første 500 bestillingene raste inn i løpet av bare 30 sekunder. Det sier litt om interessen for denne bilen, som naturligvis nå er spekket med all moderne teknologi. 

Vektbalanse

Her handler det blant annet om uavhengig for- og bakhjulsoppheng og et avansert lettvektkarosseri med omfattende bruk av høystyrkestål og aluminium, som skal bidra til gode kjøreegenskaper og høy grad av komfort.

Både panser, forskjermene og en rekke komponenter i understellet er laget av aluminium for å senke vekten og forbedre vektbalansen.

Selv deler laget av stål og andre materialer, som de hule stabilisatorstagene bak og de nye setene, er intelligent konstruert for å innfri ytelsesstandardene, samtidig som vekten holdes nede.

Mustang Fastback med  EcoBoost-motor har 52 prosent av vekten over forhjulene, mens en tilsvarende bil med V8-motor har 53 prosent  av vekten over forhjulene.

Denne bilen skapte de reneste opptøyer

Klassiske biler

Her hjemme har Mustang vært et yndet import-objekt i mange år. Det har derfor kommet en rekke klassiske Mustanger inn til landet, de fleste av dem registrert som veteranbiler.

Mustang har også vært markedsført som nybil i Norge, men det begynner å bli mange år og generasjoner siden. Prisene var den gangen så høye at salget mildt sagt var marginalt. Slik sett har nok Mustang i praksis aldri vært tilgjengelig for flere enn den er i dag. 

Han hadde Norges første Mustang – og alle ville kappkjøre!

Jan skulle bare lære seg å sveise – sjekk hva han kom over!