Sterling sikret uavgjort for Liverpool i intens semifinale

Det er vidåpent i semifinalen i ligacupen før returkampen på Stamford Bridge.

Liverpool-Chelsea 1-1

Raheem Sterlings lekre scoring drøye timen ut i semifinalen i ligacupen mot Chelsea ga Liverpool håp før returkampen neste uke.

– Liverpool var fantastiske
Dramatikk og kontroversielle situasjoner preget det som var et meget intenst oppgjør på Anfield. Et omdiskutert straffespark ble iskaldt satt i nettet av Eden Hazard i den første omgangen. Liverpool dominerte i store deler av andre omgangen og spilte opp mot sesongbeste, men det ble bare med den ene scoringen fra Raheem Sterling.

– Liverpool var fantastiske. De var uheldige som ikke vant. Mourinho sa før kampen at de ville være fornøyde med uavgjort - jeg synes de var heldige, sa TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Dermed er utgangspunktet 1-1 før returkampen på Stamford Bridge neste tirsdag. Det kan vise seg å bli en meget tøff oppgave for Liverpool.

– Jeg er fornøyd med prestasjonen, men skuffet over resultatet. Jeg synes vi fortjente å vinne kampen. Vi viste fantastisk holdning i kveld, sier Brendan Rodgers.

Ikke overraskende var manager-kollega José Mourinho noe uenig i den konklusjonen.

– Det var en verdig semifinale. Jeg synes det var riktig med uavgjort. Liverpool fortjente ikke å tape denne kampen, fordi de spilte veldig bra. Men vi hadde kontroll. Med litt mer kvalitet i pasningsspillet kunne vi scoret flere mål. Slik de spilte med tre forsvarere hadde vi mye rom til å kontre. Vi var ikke effektive i overgangene de gangene vi fikk ballen, sier Mourinho.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden!

Belgisk vegg
Det eneste som sto mellom Liverpool og flere scoringer, var Thibaut Courtois. Chelsea-keeperen var tilbake i startoppstillingen etter noen kamper på benken grunnet en liten skade. Belgieren leverte strålende og ble kåret til banens beste spiller.

– Dersom man ser på sjansene i andre omgang og stolpeskuddet, må vi naturligvis være fornøyd med uavgjort, sier Courtois.

– Nå må vi gjøre jobben hjemme. Der er vi sterke, og jeg tror vi kan vinne og ta oss til Wembley.

Det er grunn til å tro at begge leire er fornøyd etter uavgjort i den første av to semifinaler. Chelsea er solide på hjemmebane, mens Liverpool så ut til endelig å finne tilbake til litt av storspillet som de briljerte med forrige sesong.

– Vi er fremdeles med. Det er selvsagt vanskelig å dra til Chelsea, men vi skal være fokuserte og forhåpentligvis komme fra den kampen med et godt resultat, sier Sterling.

Hazard fikset straffe - sendte Chelsea foran
I forkant av kampen på Anfield oppfordret José Mourinho Chelsea-fansen til ikke å mobbe Gerrard, men i åpningsminuttene sang supporterne fra London for full hals. Det satte likevel ikke Liverpool-kapteinen nevneverdig ut av spill.

Gerrard skapte kampens første store sjanse da han hamret til fra langt hold. Avslutningen var imidlertid ikke god nok til å overliste Thibaut Courtois.

Etter et tamt åpningskvarter steg temperaturen på Anfield. Cesc Fàbregas lurte Emre Can på vei inn i sekstenmeteren og dyttet videre til Hazard. Can forsøkte ta ballen fra Hazard, men det endte i stedet med at belgieren gikk i bakken. Dommer Martin Atkinson sto godt plassert og pekte på straffemerket til store protester fra alle i rødt.

– Jeg synes ikke det er straffe, var Erik Thorstvedt oppsummering i TV 2s studio i pausen.

Billig eller ikke - staffesparket tok Hazard selv ansvar for å sende i nettet til 1-0-ledelse for Chelsea.

Liverpool-dominans ga scoring
Det var langt fra flust av sjanser i den første omgangen, men temperatur var det til gjengjeld mye av. Like før pause ropte vertene på straffe da en sittende Diego Costa fikk ballen på hånden inne i egen sekstenmeter. Fire Liverpool-spillere omringet Atkinson i jakten på et blås i fløyten - det kom derimot aldri.

Chelsea kunne dermed ta med seg ettmålsledelsen til pause. Etter hvilen fikk gjestene kjørt seg.

Det første kvarteret av andre omgang var det nemlig full Liverpool-dominans. Rødtrøyene styrte spillet og til slutt måtte Chelsea kapitulere. Raheem Sterling lurte Nemanja Matic og satte fart mot forsvaret. Fremme ved sekstenmeteren plasserte den lynhurtige 20-åringen ballen ned i hjørnet bak Courtois.

Vertene gnistret
Utligningen kunne fort blitt til ledelse for Liverpool minutter senere. Philippe Coutinho herjet på venstrekanten og fant til slutt en umarkert Gerrard inne i feltet. Han satte innsiden av venstrefoten til ballen, men uheldigvis for Gerrard gikk ballen i stolpen foran The Kop.

Foran et gnistrende Anfield-publikum fortsatte Liverpool å kjøre kampen. Coutinho testet Courtois, før Sterling og Lallana gjorde det samme, men Chelseas sisteskanse sto støtt.

Mye handlet om Courtois utover i omgangen. Kvarteret gjensto da Sterling fosset fremover på jakt etter ballen. Courtois kom ut for å ta ballen og sklei mot streken. Rødtrøyenes rop om et blås i Atkinsons fløyte ble heller ikke hørt da Courtois var farlig nære å røre ballen med hendene utenfor sekstenmeteren.

Liverpool klarte imidlertid ikke å presse nok på for en siste scoring. Dermed endte det 1-1.

Slik startet lagene:
Liverpool (3-4--1-2): Simon Mignolet - Emre Can, Martin Skrtel, Mamadou Sakho - Lazar Markovic, Jordan Henderson, Lucas Leiva, Alberto Moreno - Steven Gerrard - Philippe Coutinho, Raheem Sterling
Chelsea (4-2-3-1): Thibaut Courtois - Branislav Ivanovic, John Terry, Filipe Luís - John Obi Mikel, Nemanja Matic - Willian, Cesc Fàbregas, Eden Hazard - Diego Costa