Magnus Carlsen tok sin sjette strake seier 

Men verdensmesteren sier han ikke alltid skjønte hva som foregikk i partiet med Teimour Radjabov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen er etter en svak start ustoppelig i sjakkturneringen Tata Steel. Tirsdag slo han Teimour Radjabov, og tok dermed sin sjette strake seier. 

Dermed har Carlsen en seiersrekke han ikke har hatt siden en juniorturnering i 2003. 

- Jeg gjør bare så godt jeg kan. Det er ikke min feil at motstanderne mine spiller dårlig, sa en smilende Carlsen til TV2 etter partiet.

- Klassisk Magnus på sitt beste

Magnus Carlsen lot seg ikke vippe av pinnen da motstanderen benyttet seg av et forsvar Vishy Anand flere ganger brukte under sjakk-VM. Nordmannen vek rolig vekk fra det som trolig var aserbajdsjanerens forberedelser. Da Radjabov sjanglet frem og tilbake mellom ulike planer, ble stillingen fort kaotisk. 

- Det var et tidspunkt hvor jeg tenkte at jeg ikke skjønte noe av hva som foregikk. Mange av trekkene hans kom som en overraskelse, noe som ikke alltid er positivt, kommenterte Carlsen. 

Snart utviklet derimot Carlsen med hvite brikker et voldsomt kongeangrep. Motstanderen valgte ikke det beste forsvaret, og tillot verdensmesteren å infiltrere kongefløyen med alle sine brikker. Da ble det kaotisk, og Radjabov overså en taktisk kombinasjon som tillot Carlsen å vinne partiet i fin stil.

- Dette er en klassisk Magnus på sitt beste, kommenterte stormester Jon Ludvig Hammer underveis i partiet. 

Onsdag spiller Carlsen med sorte brikker mot veteranen Ivanchuk. På tv2.no og TV 2 sportskanalen kan du fra 13.00 følge hans jakt på sin syvende strake seier.

- Jeg vet ikke hvor mye jeg tenker på det. Det blir vanskelig selvfølgelig, men jeg gjør bare så godt jeg kan, sa han etter tirsdagens parti.

Artikkelen oppdateres.