Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det føles litt apartheid-aktig og veldig ubehagelig å bli nektet servering på en restaurant, sier Vebjørn Selbekk til TV 2.

Det var da Selbekk skulle sette seg ned sammen med en av landets nasjonale aviser at de fikk beskjed om at de ikke var velkomne i den populære kjede-restauranten.

– De sa de hadde retningslinjer for dette og at restauranten var stengt for oss for dette formålet, forteller Selbekk.

Omstridt redaktør

Selbekk er journalist og redaktør i DagenMagazinet og fikk i 2006 massiv oppmerksomhet etter å ha trykket i de omstridte muhammedkarikaturene.

Det var fotografen som først gikk inn for å avklare at de ønsket å gjøre intervjuet og ta bilder av Selbekk på Fridays.

Hovmesteren på Fridays tok ifølge Selbekk også en telefon til høyere hold for å få bekreftet avslaget.

– De ønsket ikke å bli forbundet med kontroversielle saker og personer, sier Selbekk.

Selbekk: – Et av mine favorittsteder

TGI Fridays er en populær restaurantkjede med amerikanskinspirerte lokaler og matretter. Kjeden har flere avdelinger i Norge, blant annet i Oslo.

– For en som er stor fan av Fridays og generelt en skikkelig USA-patriot er dette selvfølgelig en spesiell opplevelse, sier Selbekk.

Fridays: – Han er velkommen

Administrerende direktør i Fridays Norge, Rajko Mink, avviser at de nektet Selbekk-intervjuet på bakgrunn av hans tidligere uttalelser og meninger.

– Vi ønsket ikke at det amerikanske miljøet i restauranten skulle bli brukt som en del av artikkelen uten at det omhandlet oss, sier Mink, og legger til at kjeden har retningslinjer for dette.

– Vi visste heller ikke hvem det var snakk om da vi svarte på dette, hevder Mink.

Så Selbekk er velkommen til å bli intervjuet hos dere?

– Han er velkommen til å bli intervjuet, spise og stort sett hva han vil hos oss, så lenge saken ikke omhandler oss på den måten, sier Mink.