NY FILM: Sexy Chris Hemsworth's nye film Blackhat har Norges-premiere fredag 23.januar. FOTO: REUTERS/Kevork Djansezian
NY FILM: Sexy Chris Hemsworth's nye film Blackhat har Norges-premiere fredag 23.januar. FOTO: REUTERS/Kevork Djansezian

Chris Hemsworth lyver til kona om sexscenene

LOS ANGELES (TV 2): Hvis sexsymbolet Hemsworth (31) skal spille inn en sexscene, er kona hans den siste som får vite om det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den australske kjekkasen Chris Hemsworth, mest kjent for rollen som superhelten Thor, er for tiden aktuell med filmen Blackhat. Her spiller han hackeren Nick Hathaway, som noe motvillig går med på å hjelpe FBI med å fakke en cyberkriminell mesterhjerne, mot at de slipper ham ut av fengsel.

Måtte ha dataundervisning før innspilling

Filmen er regissert av Michael Mann (Heat) og innspillingen var krevende forteller Hemsworth når TV 2 møter ham på luksushotellet Four Seasons i Los Angeles.

GODE VENNER: Skuespiller Chris Hemsworth og regissør Michael Mann. Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP.
GODE VENNER: Skuespiller Chris Hemsworth og regissør Michael Mann. Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP.

– Jeg gjorde mye research før denne rollen. Michael går grundig til verks, så vi hadde blant annet tre måneder med dataundervisning med noen ekstremt kunnskapsrike eksperter. Jeg besøkte også flere fengsler og tilbragte tid med de innsatte. Jeg snakket blant annet med dem om hvordan det påvirker dem mentalt å være innsperret, forteller han til TV 2.

Som mange andre actionhelter er også Hemsworth bygget som en tanks, men finnes ikke skummel. Tvert i mot er han en veldig sjarmerende fyr, både jordnær, høflig og han ler mye.

Er redd for å bli hacket

Selv visste ikke skuespilleren så mye om hacking før han takket ja til rollen, men han har naturligvis registrert at flere av hans berømte kvinnelige kolleger har vært utsatt for det.

Mange av dem har opplevd å få private nakenbilder ment for kjærester og ektemenn spredd på nettet. Skuespilleren frykter ikke at noe lignende skal skje ham selv.

– Det finnes ikke noen nakenbilder av meg rundt omkring som kan lekkes, likevel bekymrer jeg meg like mye som alle andre for å bli hacket. Jeg endrer passord jevnlig. Det er jo en gang sånn at finnes noe digitalt, så er det tilgjengelig for uvedkommende. Det er trist, men det er virkeligheten, sier han.

I forberedelsen til rollen tilbragte 31-åringen også en del tid med proffe hackere, og han forteller at han var veldig nysgjerrig på hva som motiverte dem.

– Det som overrasket meg mest var denne rivaliseringen hackerne imellom. Jeg spurte dem hvorfor de drev med dette, og de forklarte at det er et adrenalinkick å være den første til å knekke en kode eller hacke seg inn på et nettsted. For det går sport i å være først, det blir et kappløp. Det var den mest åpenbare tingen de hadde til felles, dette konkurranseinstinktet, forteller han.

Ville bli politimann

Karakteren han spiller i Blackhat er kriminell, og Hemsworth kunne enkelt relatere til rollen som opprørsk fyr som lever på kanten av loven.

BLACKHAT PREMIERE:  Medskuespiller Tang Wei og Chris Hemsworth under verdenspremieren i Los Angeles. Foto: Scanpix
BLACKHAT PREMIERE:  Medskuespiller Tang Wei og Chris Hemsworth under verdenspremieren i Los Angeles. Foto: Scanpix

– Jeg liker ikke regler jeg heller, men da jeg var liten ønsket jeg faktisk å bli politimann. Faren min satte en stopper for den drømmen, da han sa «Chris, du hadde ikke holdt ut i to sekunder engang. Du liker ikke å følge regler og setter spørsmålstegn ved alt.»

Så ble han også skuespiller. Hemsworth startet karrieren som såpestjerne i hjemlandet Australia, før han flyttet til USA i 2009 for å prøve lykken i Hollywood. To år senere kapret han rollen som Thor, og ble superstjerne over natten. I fjor kåret bladet People ham til verdens mest sexy mann, og det er ingen tvil om at mange kvinner setter pris på å se ham kle av seg på film.

Kleint med sexscener

En som ikke er like stor fan av det, er kona hans Elsa Pataky, en spansk skuespillerinne som han har tre barn sammen med. I «Blackhat» innleder Hemsworths karakter et forhold til en kinesisk dataekspert spilt av Wei Tang. Hemsworth kone var titt og ofte på settet til «Blackhat», men ikke de dagene hvor de mer lidenskapelige scenene skulle spilles inn.

GIFT MANN: Elsa Pataky og Chris Hemsworth har vært gift siden 2010. Foto: Scanpix
GIFT MANN: Elsa Pataky og Chris Hemsworth har vært gift siden 2010. Foto: Scanpix

– Jeg ville aldri latt kona mi stå i kulissene under en sexscene, det hadde vært så utrolig kleint. Jeg grøsser ved tanken. Jeg pleier faktisk å lyve til kona mi om når jeg skal spille inn slike scener. Når hun spør om når det skal skje, pleier jeg som regel si at det er lenge til. Så sier jeg ingenting før etter jeg er ferdig med scenen, hvorpå hun ofte utbryter «Jeg visste det var noe på gang, for du oppførte deg så rart i går!», smiler han.

Heldigvis møter han også mye forståelse på hjemmebane.

– Kona mi er skuespiller, så hun skjønner jo at det er en del av jobben, men det er og blir en ganske pinlig greie, legger han til.

Blackhat har norsk premiere 23. januar.