PUSSET OPP: Pål og Jill Helgesen entrer sitt nye kjøkken for første gang.
PUSSET OPP: Pål og Jill Helgesen entrer sitt nye kjøkken for første gang.

Slik trives Pål og Jill i sitt sorte kjøkken 

Pål og Jill kom hjem til dramatiske endringer etter at «Tid for hjem» hadde pusset opp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I denne ukens «Tid for hjem» var det en familie på fem som fikk kjøkkenet sitt pusset opp.

Varmt og lunt 

Familiens gamle flisekjøkken ble byttet ut med et stort funksjonelt kjøkken, i fargen sort. Men ikke bare kjøkkenet ble sort, alle veggene inklusive vinduskarmene ble malt sorte. Huseierne, Pål Helgesen og Jill Terserus, legger ikke skjul på at overraskelsen var stor da de entret hjemmet sitt etter at «Tid for hjem» hadde vært der. 

– Det tok litt tid til å bli vant til det. Men det gir en varm og lun følelse og er ulikt de vanlige lyse fargekombinasjonene, som man ser overalt. Med en del vinduer kombinert med lyst gulv og tak, sammen med god belysning, blir rommet behagelig lyst, sier Pål Helgesen noen måneder etter oppussingen. 

KOSELIG: Lun krok på kjøkkenet.
KOSELIG: Lun krok på kjøkkenet.

Gode minner

Paret hadde på forhånd ønsket seg en industriell, men koselig stil, inspirert av favorittkafeen de pleide å gå på da de bodde i Barcelona. 

– Dette nevnte vi til gjengen i «Tid for hjem» før de startet sin jobb. Vi husket ikke helt detaljene i kaféen, men bare at vi vi likte den industrielle stilen som var litt røff samtidig som den gav en varm og hyggelig atmosfære.

Funksjonelt

«Tid for hjem» hadde for anledningen hanket inn designer Oliver Heath for å designe det flotte kjøkkenet. Han ville gjerne lage et skille mellom sofaen og kjøkkenet, og satte opp massive sorte stolper med litt mellomrom. Dette til stor fornøyelse for paret. 

GAMMELT KJØKKEN: Pål sammen med barna, før oppussingen starter.
GAMMELT KJØKKEN: Pål sammen med barna, før oppussingen starter.

– De sorte stolpene fungerer godt som soneinndeling, samtidig som det ikke sperrer for utsikten. Vi er veldig fornøyd med arbeidet gjengen i «Tid for hjem hjem» har gjort for oss, og trives godt i vårt nye fellesrom, som gir gode minner fra vår tid i Barcelona, hvor de har klart og gjenskape en god atmosfære og et brukshjem, slik som vi ønsket, tilføyer han. 

Ikke lei sort

Å ha et svart kjøkken kan høres veldig dramatisk ut for mange. Familien på fem har likevel ingen problemer med fargevalget. Snart et år etter oppussingen har de fremdeles ikke blitt lei av det sorte. 

– Vi synes det fungerer greit. Det blir ikke for mørkt. Det var uvant da vi kom inn, men allerede første kvelden var vi tilfredse og syntes det var bra. 

Han har ingen problemer med å anbefale andre å lage et svart kjøkken, dersom det er gjort stilfullt. 

– Det må jo være en helhet som passer, og det er fordel med gode lysforhold. Kjøkkenet er jo matt svart, og man kan lett sette flekker, men det er jo lett å tørke av, tilføyer han. 

God plass

Hele familien setter stor pris på det romslige kjøkkenet, som har plass til mange prosjekter – samtidig. 

– Det vi er mest fornøyd med er hvor godt logistikken fungerer. På søndag laget jeg middag mens datteren min bakte to forskjellige ting. Og om morgenen når alle skal avgårde er det deilig med plassen. Kjøkkenet er godt tilpasset vårt behov.

Positive tilbakemeldinger

Hittil har familien bare fått positive tilbakemeldinger fra folk som kommer på besøk. 

– Folk sier det er fint når de er her. Mine foreldre eide huset før og de synes også det fungerer bra, sier han.  

På familiens spisebord valgte «Tid for hjem» å lage en utradisjonell «duk» med en gråpapirrull, festet under bordet. Den har familien brukt flittig. 

– Det er veldig kul. Den har vi brukt helt opp for inntil en uke siden. Nå har vi ingenting, for bordplaten er så fin. Men opphenget til rullen henger jo der, og vi kan velge om vi skal bruke den eller vanlig duk. 

Trenger plass

Familien trives så godt at de ikke har endret på noe siden «Tid for hjem» var på besøk. Det eneste har vært å fjerne noen puter i sofaen for å få plass til storfamilien. 

– Alt er nesten identisk. Vi har bare tatt ut noen puter fra sofaen. Det var jo 40 puter der, og det ble litt mye. Ellers har vi gjort minimalt, vi har et skrikende behov i resten av huset. Og så har vi det travelt, avslutter han.  

FARGERIKT: Paret har fjernet noen puter for å få plass til storfamilien.
FARGERIKT: Paret har fjernet noen puter for å få plass til storfamilien.