BLIR ØDEGAARDS TRENER: Legendariske Zinedine Zidane er mannen som skal hjelpe Ødegaard mot en plass på Real Madrids A-lag.
BLIR ØDEGAARDS TRENER: Legendariske Zinedine Zidane er mannen som skal hjelpe Ødegaard mot en plass på Real Madrids A-lag.

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen1458"> </span>Zinedine Zidane har vunnet VM, EM og Mesterligaen

Zidane skal gjøre Ødegaard til stjerne: – Han snakker veldig varmt om gutten 

Legenden Zinedine Zidane skal trene Martin Ødegaard i Real Madrid.

Det er sannsynligvis bare snakk om kort tid før Martin Ødegaard blir klar for en av verdens beste klubber.

– Snakker varmt om Ødegaard
Selveste Real Madrid blir 16-åringens nye arbeidsgiver. Ettersom det ligger i luften at det blir mest andrelagsfotball på supertalentet – i hvert fall frem til sommeren – er andrelagstrener i Real Madrid, Zinedine Zidane, en av dem som kommer til å arbeide tettest Ødegaard i tiden som kommer.

– Zidane snakker veldig varmt om gutten. Etter samtalene Zidane har hatt med Ødegaard, har han skrytt av mentaliteten hans, lysten han har til å lære og egenskapene han har som fotballspiller. Det Ødegaard viste frem gjorde Zidane veldig entusiastisk, sier José Luis Sánchez til TV 2.

Sánchez er journalist i La Sexta og følger Real Madrid tett. Zidanes innvirkning på Ødegaard kan bli enorm, ifølge Sánchez.

– Zidane var ved Ancelottis side og tok seg av Jesé. ZIdane lærte han å score mål, å posisjonere seg og å forstå fotball. Han lærte han å lese spillet, og utviklingen til Jesé var fantastisk. Det var takket være Zidane. Når man er tett på Zidane, har han mye å gi. Han forklarer hvordan man skal leve som fotballspiller og hvor man kan forbedre seg. Det er nok noe av det beste for Ødegaard at Zidane kommer til å være læremesteren hans, sier Sánchez.

Verdens beste tre ganger
Zinedine Zidane er ikke akkurat noen hvem som helst i fotballverdenen. Den nå 42 gamle treneren, som altså tok over Real Madrids andrelag Real Madrid Castilla i fjor høst, kan vise til en mildt sagt innholdsrik og ikke minst svært imponerende karriere.

Han blir av mange karakterisert som en av de virkelige store fotballspillerne gjennom tidende, og hele tre ganger, i 1998, 2000 og 2003, har Zidane blitt kåret til verdens beste fotballspiller av FIFA.

– Det at det er Zinedine Zidane som trener Real Madrid Castilla, må ha vært et enormt trekkplaster for familien Ødedaard, sier La Liga-ekspert og C More-kommentator Petter Veland til TV 2.

– Samme spillertype som Ødegaard
På hjemmebane i fotball-VM i Frankrike i 1998 ledet den svært begavede midtbanespilleren Frankrike helt til topps da han scoret to ganger i finalen mot Brasil (kampen endte 3-0). To år etter bragden i Paris var Zidane igjen sentral da 

Zidane spilte i alt 108 kamper med det franske flagget på brystet og noterte seg for 31 scoringer.

– Bare det å få lære av Zinedine Zidane er jo helt fantastisk. Og de er på mange måte den samme spillertypen, Zidane og Ødegaard. Zidane er jo ekstremt kvikk i hodet og i tankegangen, sier Veland.

– Forutsetningene for å bli enormt mye bedre, bare ved hjelp av trening, blir mye større når man har Zidane som trener. Og så kommer selvsagt alle de andre faktorene i tillegg, legger han til.

I løpet av sin karriere som profesjonell fotballspiller var han innom fire forskjellige klubber. Han fikk debuten for franske Cannes som 17-åring, og etter tre år der skjøt karrieren virkelig fart, etter overgangen til Bordeaux. Etter fire vellykkede år i den franske klubben, ble han hentet til italienske Juventus i 1996, der suksessen fortsetter.

Ble verdens dyreste
Fem år seinere ble Zidane verdens dyreste fotballspiller da han gikk fra Juventus Real Madrid for drøye 500 millioner kroner.

Overgangssummen Real Madrid betaler for Ødegaard skal ligge på rundt 30 millioner kroner, med cirka like mange millioner i mulige etterutbetalinger som i bunn og grunn avhenger av Ødegaards prestasjoner for den spanske giganten.

Bilde av Zinedine Zidane fra glansdagene i Real Madrid.
Bilde av Zinedine Zidane fra glansdagene i Real Madrid.

Hissigpropp
I tillegg til å være kjent for sitt ekstremt kloke fotballhode, sine vakre scoringer og ikke minst målgivende pasninger er Zinedine Zidane også kjent for å ha et heftig temperament.

Og den eventyrlige karrieren – både med klubb og landslag – skulle få en brå slutt. I VM-finalen i 2006 mot Italia «skallet» Zidane Italias Marco Materazzi i brystkassen (se video til høyre) og ble utvist. Frankrike tapte seinere kampen på straffespark.

Hevder Ødegaard signerer seksårskontrakt
Tirsdag bekreftet Real Madrid overfor TV 2 at alle i klubben er informert om at Ødegaard-signeringen er i boks. Kun en offentliggjøring venter.

Strømsgodset bekreftet også tirsdag, gjennom daglig leder Erik Espeseth, forhandlingene med Real Madrid.

– Vi har hatt gode samtaler om Real Madrid om en mulig overgang for Real Madrid om Martin Ødegaard, sier Espeseth til TV 2.

Ifølge Drammens Tidende kommer Ødegaard til å signere en kontrakt på tre og et halvt år med Real Madrid. Tidligere er det meldt av VG at det 16 år gamle stortalentet kan komme til å koste Real Madrid over 60 millioner kroner, der de siste 30 millionene skal være basert på prestasjoner.

La Sexta-journalist Sánchez melder imidlertid at Ødegaard trolig signerer en kontrakt på ytterligere to og et halvt år.

– Mine kilder sier at Ødegaard kommer til å signere en seksårskontrakt med Real Madrid. Tre millioner euro (ca. 26,5 millioner kroner) kommer til å gå til klubben hans i Norge, og Ødegaard vil tjene cirka én million euro (8,8 millioner kroner) årlig her i Madrid, sier Sánchez.

Han sier at det eneste som gjenstår før overgangen går i boks, er at klubbene offentliggjør at kontrakten partene ble enige om i København er signert.

– Klubben leter nå etter en spansklærer til Martin. De er på utkikk etter en nordmann som bor her i Spania og kan lære ham spansk. På samme måte som de gjorde både med Bale og Kroos for at de skulle lære seg språket, sier Sánchez.

Får lignende presentasjon som Kroos og Navas
Ødegaard har trolig hatt sin siste trening sammen med lagkameratene i Strømsgodset. Tirsdag gjennomførte 16-åringen egentrening på en tredemølle i Strømsgodsets klubbhus på Gulskogen. Nå skal ha bytte ut lagkompisene i Godset med Real Madrids superstjerner.

– Planen er at han skal trene med Ronaldo, Bale, Toni Kroos og Sergio Ramos, men spille kamper under Zidane (Real Madrid Castilla), sier Sánchez.

Det er ventet at Ødegaard drar i retning Madrid torsdag for å signere kontrakten som gjør ham til tidenes første nordmann i Real Madrid. Deretter venter trolig en presentasjon - enten torsdag eller fredag.

– Vi kommer til å se en presentasjon av en førstelagsspiller. Vi kommer ikke til å få se en enorm presentasjon som for eksempel Ronaldo og James fikk, men vi kommer til å få se en presentasjon av størrelsesordenen Toni Kroos og Keylor Navas fikk, sier Sánchez.