Magnus Carlsen vil sette ny rekord

– Det vil være helt fantastisk, sier verdensmesteren.

WIJK AAN ZEE (TV 2): Etter en trøblete start, med kun ett poeng etter tre partier, i sin første turnering siden VM, har Magnus Carlsen kommet knallsterkt tilbake i Tata Steel Chess.

Det norske sjakkesset fikk sin første seier da han utklasset nederlandske Loek van Wely i det fjerde partiet, og fulgte opp med å slå både turneringens tredje beste spiller, Levon Aronian, og den fremmadstormende verdenstoeren Fabiano Caruana på overbevisende vis. Deretter vant han over den kvinnelige verdensmesteren Yifan Hou, før georgianske Baadur Jobava sto for fall. Dermed har Carlsen vunnet fem strake partier, og erkjenner at han aldri har spilt bedre,

– Jeg tok sju av sju i klassisk sjakk i det åpne junior-NM i 2003, men på toppnivå er dette den lengste «streaken» min.

Nå vil 24-åringen slå sin egen rekord.

– Når man han er sånn seiersrekke gående vil man holde på så lenge som mulig. Jeg klarte sju strake i en hurtig- og lynsjakkturnering en gang, og kan jeg tangere den vil det være fantastisk, men jeg tar ingenting på forskudd, smiler sjakkesset.

Mye taler imidlertid i rekordens favør. Carlsen er ferdig med fem av sine seks antatt sterkeste konkurrenter, og er ferdig med de fleste av sine svarte partier.

– Jeg har masse poeng og har igjen tre hvite partier mot folk jeg pleier å gjøre det bra mot, så dette kan bli veldig bra.

Før turneringen sa Carlsen at han hadde som mål å gjøre det bedre enn 2013-utgaven, da han vant med 10,5 av 13 mulige poeng. Etter den trøblete starten har han nå seks poeng og ligger med det helt likt som han gjorde etter de åtte første rundene i 2013.

– Formen har vært litt så som so, men nå begynner energien å komme tilbake, sa Carlsen til TV 2 etter en fotballøkt på mandagens hviledag.

Tirsdag møter han Teimour Radjabov. Partiet kan du følge på Sportskanalen fra klokken 13.00.