Ødegaard nær Real Madrid: Partene møtes på nøytral grunn

Kun formaliteter gjenstår før Martin Ødegaard blir Real Madrid-spiller. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Godset skal ifølge dt.no møte Real Madrid for å diskutere betingelsene for overgangen enten mandag kveld eller tirsdag morgen.

Forhandlinger innledes som følge av at Ødegaard nå har bestemt seg for å takke ja til den spanske storklubben, skriver lokalavisen.

TV 2 får bekreftet fra to uavhengige kilder at forhandlinger nå skal starte. TV 2 får også opplyst at de to partene skal møtes på nøytral grunn, altså på et hotell mellom Drammen og Madrid. Det skal kun gjenstå formaliteter før en avtale er i boks. Det ville ikke pappa Hans Erik Ødegaard kommentere da TV 2 møtte ham på dagens Mjøndalen-trening.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen ønsker heller ikke å kommentere overgangen, men legger heller ikke skjul på at noe er i emning. Det er nemlig ventet at pappa Ødegaard vil få en rolle i sønnens nye klubb.

– Jeg er lei meg for å miste Hans Erik, sier Hansen til TV 2. Han tror Ødegaard senior vil gjøre det godt i Real Madrid. 

– Jeg er helt sikker på at det kommer til å gå fint. Han er kreativ i tilnærmingen og veldig flink med enkeltspillere. Men han må nok jobbe litt med spansken sin, flirer Hansen.

Lån til Godset ikke aktuelt

Det er noen dager siden ledelsen i Strømsgodset, etter det TV 2 Sporten erfarer, også mistet troen på at 16-åringen skulle spille vårsesongen på utlån i klubben. Så hissig var frierne fra Madrid og så stor var lysten til far og sønn Ødegaard på en permanent og fullført overgang allerede nå i januarvinduet.

Forhandlingene mellom Strømsgodset og Real Madrid er forventet å gå ganske raskt og en presentasjon av Real Madrids første nordmann kommer ventelig om få dager. 

Fra Spania er det foreløpig stille rundt utviklingen i Martin Ødegaards fotballfremtid.

– Det er som vanlig både vann- og lydtette vegger inn i klubben rundt Ødegaard-saken. Ingen ønsker å lekke informasjon i frykt for at det kan skade overgangen. Det er stor forskjell på hvordan klubben har opptrådt i denne saken sammenlignet med når de har ønsket å hente andre unge spillere. Denne kampen skal de ikke tape, sier Marca-journalist José Felix Diaz til TV 2. 

Får plass i A-stallen
16-åringen er forespeilet en plass i A-stallen og flytter umiddelbart til den spanske hovedstaden sammen med faren, Hans Erik Ødegaard. 

–  Jeg tenker at det er på tide å ta champagneflaska ut av fryseren, men jeg tør ikke sprette korken helt enda. Det har vært hintet om en overgang til Real Madrid lenge, men når lokalavisa går så hardt ut som de gjør nå, er det god grunn til å begynne å riste flasken så smått, sa CMore-kommentator Petter Veland til TV 2 mandag ettermiddag. 

– Kontrollert kaos
Drammens Tidende skriver videre at han vil matches på Reals B-lag frem til sommeren – og trener fast med Cristiano Ronaldo & co på A-laget. 

Ødegaards far skal være tilbudt jobb i Real Madrid-systemet. 

– Nå venter et kontrollert kaos ham. Spanjolene vil nok ha ham ned der så fort som mulig. Santiago Bernabeu vil åpnes for alle som vil se på. De ønsker å vise frem det nye gullet som de har funnet i Skandinavia, sier Veland videre. 

Meldingen om overgangen kommer drøye ti dager etter at unggutten imponerte verdensstjernene på sin første trening med Real Madrid. 

Tidenes yngste norske landslagsspiller har det siste året besøkt klubber som Bayern München, Barcelona, Manchester United og Manchester City for å se på forholdene. 

Overgangssummen skal ifølge Drammens Tidende ligge på 20-30 millioner kroner. 

Real Madrid-lege var i Norge
Petter Veland sier også det kommer til å  arrangeres en pressekonferanse der han vil snakke for første og siste gang på lenge.

– De vil nok skjerme Martin Ødegaard så godt det lar seg gjøre. Han vil gjennomføre pressekonferansen, så vil han få en rolig start, få tid til å bli kjent med klubben og lagkameratene, sier CMore-kommentatoren. 

 Ødegaard var før helgen på sykehuset for å operere en betent tå. Nå spekuleres det i om stortalentet kan bli presentert allerede onsdag. 

–  Blir det klart litt utpå dagen i morgen, så er jeg ikke fremmed for en presentasjon allerede onsdag, men dette avhenger litt av skaden hans. Jeg har aldri sett noen blitt presentert med krykker. Han må nok trikse litt, så det er avhengig av hvordan det går med tåa. Men Real Madrid er kjent for å ville få slike ting unna så raskt det lar seg gjøre.

Kilder rundt klubben sier til TV 2 at en lege fra Real Madrid møtte Martin Ødegaard i Norge i forrige uke, trolig for å sjekke tåen til det norske vidunderbarnet. TV 2 får også opplyst at Ødegaard er tiltenkt å spille for Real Madrid Castilla (B-laget) og trene med førstelaget fra og med februar.

Først av alt skal klubben, ifølge La Sexta-journalisten José Luis Sanchez, være på jakt etter en spansklærer til det norske stortalentet.