VILLE HENTE GERRARD I 2005: Chelsea-manager José Mouriho beundrer Liverpool-kaptein Steven Gerrard for valget om ikke å forlate Merseyside. (AP Photo/Jon Super)
VILLE HENTE GERRARD I 2005: Chelsea-manager José Mouriho beundrer Liverpool-kaptein Steven Gerrard for valget om ikke å forlate Merseyside. (AP Photo/Jon Super)

Mourinho vil at Chelsea-fansen skal slutte å mobbe Gerrard

Chelsea-manageren hyller Steven Gerrard før semifinalen i ligacupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool-Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo tirsdag kl. 20.45!

27. april 2014 vil for alltid minnes med grøss og gru for Liverpool-supporterne. Steven Gerrard mistet fotfestet, Demba Ba satte ballen i målet og Manchester City tok over initiativet i kampen om ligatittelen.

Øyeblikket har blitt gjenstand for en sang - en sang som håner Liverpool-kaptein Steven Gerrard. I forkant av tirsdagens semifinale i ligacupen mot Chelsea hjemme på Anfield tar José Mourinho til orde for at hans egne supportere skal slutte å mobbe Liverpool-kapteinen.

– Jeg liker ikke sangen som supporterne mine har i det hele tatt. Noen ganger er det litt morsomt, men jeg tror ikke man trenger å gjøre det med en spiller som ham som fortjener respekt, sier Mourinho ifølge The Guardian.

I intervjuet forteller Mourinho åpenhjertig om sin beundring av Gerrard. Tilbake i 2005 da Mourinho og Chelsea dominerte Premier League, forsøkte portugiseren å signere Gerrard. 

– Vi gjorde alt for å signere ham, og vi klarte det nesten. Jeg drømte om å ha Claude Makélélé, Gerrard og Frank Lampard på midtbanen, sier Mourinho.

Men Gerrard skal ha takket blankt nei.

– Hans folk var åpne til at han skulle komme til en toppklubb som Chelsea. Men han sa aldri til meg at han ville komme. Aldri. Han var alltid rød, og jeg tror den avgjørelsen var riktig, sier Mourinho.

Nå går imidlertid Gerrards Liverpool-karriere mot slutten. Etter sesongen forlater han Merseyside til fordel for MLS og LA Galaxy.

– Jeg elsker sitatet der han sier at han aldri i livet vil score et mål mot Liverpool. Jeg elsker de ordene, sier Mourinho.