FRA CARDIFF VIA CELTIC TIL MALMÖ: Jo Inge Berget har signert en treårskontrakt med Åge Hareides svenske klubb Malmö FF.
FRA CARDIFF VIA CELTIC TIL MALMÖ: Jo Inge Berget har signert en treårskontrakt med Åge Hareides svenske klubb Malmö FF.

Berget skifter klubb: – Skal gjøre mitt beste for å spille meg inn på laget

Går fra Cardiff til Åge Hareides Malmö FF.

Malmö FF melder på sin hjemmeside at Jo Inge Berget er klar for klubben.

Berget gikk fra Molde til Cardiff i januar i fjor. Etter en treg start på Cardiff-karrieren, ble 24-åringen leid ut til Ronny Deilas Celtic før han returnerte til Cardiff like før jul.

Den siste tiden har han trent med blant andre Hønefoss, men nå er angrepsspilleren altså klar for svensk fotball.

Etter at både Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli har forlatt Cardiff, var det bare Jo Inge Berget igjen blant Solskjærs norske signeringer. Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Berget har vært på vei bort fra den walisiske klubben, og fredag forrige uke ble de to partene enige om å avslutte samarbeidet.

– Tror spillestilen min passer bra inn her
Jo Inge Berget står bokført med fire A-landskamper for det norske landslaget og har signert en treårskontrakt med Malmö FF som for øvrig trenes av Åge Hareide.

– MFF er et spillende lag som ikke vil spille lange baller, men heller ta seg fremover på banen ved hjelp av underholdende fotball. Det er akkurat den type fotball jeg foretrekker, og jeg tror at spillestilen min kommer til å passe bra inn her, sier Berget til Malmös hjemmeside.

– Jeg vet at det er store forventninger til MFF, og jeg skal gjøre mitt beste for å spille meg til en fast plass på laget, legger han til.

Interessert for over et år siden
Assistenttrener i Malmö Daniel Andersson innrømmer at klubben var interessert i å hente nordmannen allerede i forfjor vinter.

Jo Inge Berget er en offensiv spiller som kan brukes i flere ulike posisjoner. Han er rask og bidrar både med målgivende pasninger og mål. Vi var interessert i Berget allerede før han gikk til Cardiff, sier Andersson.

Vært i mange klubber
Berget startet proffkarrieren i Lyn før han som 18-åring meldte overgang til italienske Udinese. Deretter ble han lånt tilbake til både Lyn og Strømsgodset før en permanent overgang til Molde gikk i boks i 2011. Etter noen gode år i Rosenes by gikk turen videre til Cardiff, før Celtic ble neste stoppested.