LEVERTE VARENE: Eks Lyn-spiller Odion Ighalo gjorde sakene sine svært bra for Watford i kampen mot Charlton. Ellers var årets andre Championship-runde preget av både komiske selvmål og grisete taklinger.
LEVERTE VARENE: Eks Lyn-spiller Odion Ighalo gjorde sakene sine svært bra for Watford i kampen mot Charlton. Ellers var årets andre Championship-runde preget av både komiske selvmål og grisete taklinger.

Komisk selvmål og susende grisetakling

Her er høydepunktene fra årets andre Championship-runde!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om fotball her!

Se sammendrag og høydepunkter nedover i saken!

Årets andre serierunde startet på best mulig vis med et intenst lokaloppgjør mellom Derby County og Nottingham Forest. Det tar bare en halvtime å kjøre mellom de to byene, og turen hjem ble svært behagelig for de tilreisende Nottingham Forest-supporterne. 

Unggutten Ben Osborn sørget nemlig for tre viktige poeng med sin fine scoring på overtid, og jubelscenene etter seiersmålet var til å få frysninger av. Kampen var på mange måter en skjebnekamp for den hardt pressede Forest-manageren Stuart Pearce, og det var ikke en eneste person på hele Pride Park som jublet høyere enn nettopp han.

Derby var faktisk det eneste av de åtte best plasserte lagene i Championship som avga poeng i helgens serierunde, og AFC Bournemouth ligger fortsatt på tabelltopp. De slo tilbake etter forrige helgs skuffende tap mot Norwich City da de tok turen til Yorkshire for å møte Rotherham United på lørdag. For noen uker siden slo de Rotherham 5-1 i FA Cupen, men de fikk det ikke like enkelt denne gangen. Begge lagene hadde flere gode sjanser, men The Cherries vant til slutt 2-0.

Like bak serielederen på tabellen finner vi nå Ipswich Town. Mick McCarthy og hans spillere møtte et formsvakt Millwall-lag i London, og hadde få problemer med å ta med seg tre poeng hjem til Suffolk. Millwall-sjef Ian Holloway er soleklar favoritt til å bli neste manager i Championship som får sparken, men valgte likevel å gi 19 år gamle Sid Nelson kapteinsbindet i lørdagens kamp.

Det var mildt sagt et overraskende valg, ettersom Nelson bare hadde tre kamper på seniornivå å vise til. Jonathan Parr startet på benken for Ipswich, men kom inn med en halvtime igjen å spille. Han ble da plassert på venstrekanten, og punkterte kampen med en fin 3-1 scoring et lite kvarter før slutt.

I kampen om play-off har Norwich City meldt seg på igjen etter at klubbens nye manager Alex Neil ledet kanarifuglene til sin andre strake seier. Norwich ledet 3-0 allerede til pause da Cardiff City kom på besøk, og til tross for to Cardiff-scoringer i andre omgang, kunne Norwich-spillerne juble for tre viktige poeng. Alexander Tettey var ute med skade, og var derfor ikke involvert i seieren.

Selv om noen nye managere får en umiddelbar opptur, er ikke det tilfelle for alle. Charlton Athletic hentet denne uken inn Guy Luzon som ny hovedtrener, men fra tribuneplass måtte han se laget sitt tape hele 5-0 borte mot Watford. Grunnen til at Luzon befant seg på tribunen, var fordi han ikke hadde arbeidstillatelsen i orden. Malky Mackay har bare én seier med sitt Wigan Athletic etter at han ble ansatt som manager i november, og på lørdag ble det bare ett poeng da lokalrival Blackburn Rovers kom på besøk.

Joshua King fikk ti minutter på tampen for gjestene, men klarte ikke finne nettmaskene. Sesongkortholderne på DW Stadium har definitivt ikke fått valuta for pengene denne sesongen, og man må helt tilbake til august for å finne forrige gang Wigan tok tre poeng på eget gress.

FA Cup-mesteren fra 2013 har nå store problemer i bunnen av tabellen, og har nå fem poeng opp til trygg plass. Det eneste laget som har vært dårligere enn Wigan denne sesongen er Blackpool, og de ligger på jumboplass fire poeng bak Wigan. Millwall er det siste laget som ligger på nedrykk, men like over nedrykksstreken finner man Leeds United, Brighton & Hove Albion og Rotherham United. Av disse lagene var det bare Leeds som unngikk tap denne runden da de spilte uavgjort hjemme mot Birmingham City.

Rundens spiller: Odion Ighalo (Watford)
Den tidligere Lyn-spilleren har blitt en hit i Championship, og herjer på topp for Watford for tiden. På lørdag fortsatte han sitt fine spill da Charlton Athletic kom på besøk, og endte til slutt opp med å score to mål da de vant 5-0. I tillegg til scoringene var han et konstant uromoment som både gjorde sine medspillere gode gjennom smarte pasninger, samtidig som han hele tiden stresset Charlton-forsvarerne til å gjøre feil.

Rundens scoring: Corry Evans (Blackburn Rovers)
Lillebroren til Manchester United-stopperen Johnny Evans får sjelden nettsus, men i lørdagens lokaloppgjør mot Wigan Athletic smalt det. Et hjørnespark ble klarert ut til Tom Cairney like utenfor sekstenmeteren, og han trillet ballen over til en fremadstormende Corry Evans. Den nordirske landslagsspilleren curlet ballen i hjørnet på nydelig vis, og scoret rundens fineste mål i Championship.

Rundens selvmål: Henri Lansbury (Nottingham Forest)
Tidlig i lokaloppgjøret mellom Derby County og Nottingham Forest tok vertene ledelsen på merkelig vis. Henri Lansbury skulle heade unna et innlegg, men endte opp med å stange ballen rett i egne nettmasker. Et komisk selvmål som kunne ha kostet dyrt dersom Forest ikke hadde snudd kampen. Sannsynligvis delte Lansbury ut mange klemmer til medspillerne i garderoben etter kampen.

Rundens grisetakling: James McClean (Wigan Athletic)
Like før pause i lokaloppgjøret mellom Wigan Athletic og Blackburn Rovers mottok den svenske backen Marcus Olsson ballen for Blackburn. Han rakk akkurat å avlevere den igjen før James McClean kom flyvende inn med strake føtter. Smellet som kom fra sammenstøtet kunne nesten høres over Nordsjøen, men på utrolig vis unngikk McClean det røde kortet. Det er liten tvil om at dommerne legger lista skremmende høyt i Championship. Til Blackburn-manager Gary Bowyer store frustrasjon, var det nettopp James McClean som senere i kampen scoret målet som sørget for uavgjort.

Rundens hissigpropp: Steve Evans (Rotherham United)
Dersom du noen gang skal se Rotherham United spille fotballkamp, bør du bruke litt tid på å følge med på Rotherham-sjef Steve Evans nede ved sidelinjen. Han hisser seg opp over alt mulig, og forbrenner nok flere kalorier enn spillerne i løpet av kampen. Da AFC Bournemouth tok ledelsen like før pause på lørdag, kokte det fullstendig over for Evans. Ved pausesignalet løp han ut på banen, og endte opp med å bli geleidet inn i spillertunnellen av et knippe Bournemouth-spillere. Evans roet seg ikke ned etter kampen, og ga klar beskjed til pressen om at lørdagens dommer var den dårligste han hadde sett på flere år.