Tidenes englevakt! To trailere «crunchet» 27-åringens bil som et trekkspill

– Takk Gud, for at jeg lever. Nå må jeg bare finne ut hvorfor, sier mannen som ble klemt mellom to semitrailere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaleb Whitby hadde et par timer tidligere sagt farvel til sin gravide kone og to år gamle sønn for å kjøre til Idaho, da motorveien plutselig var dekket av speilblank is.

Han dundret inn i en trailer, og chevyen han satt i snurret sidelengs rundt. Samtidig oppdager han en annen trailer i full fart rett mot ham.

– Jeg lukket øynene, holdt fast i rattet og ba til Gud, sier han til Washington Post.

I ti sekunder ble han sittende og lure på om dette var slutten, før traileren traff ham og presset bilen hans flatt rundt kroppen.

Det var Sergi Karplyuk som kjørte traileren som dundret inn i bilen til Kaleb. Han sier han var sikker på at den eller de som satt i det sammenklemte vraket var drept.

Han gikk forsiktig bort til vraket og forventet å se en maltraktert kropp.

– Jeg så hodet hans. Så begynte han plutselig å snakke, sier han. Det var denne fyren, og han sa: «Jeg har det fint. Jeg klarer bare ikke å komme ut». Han var så rolig, at jeg kunne ikke fatte det. Jeg spurte om han var sikker, om beina hans var ok, og han sa om og om igjen at han var helt fin. 

ENGLEVAKT: Her sitter Kaleb Whitby i det sammenklemte vraket. Utrolig nok slapp han unna skrekkopplevelsen med to små skrubbsår. FOTO: Sergi Karplyuk
ENGLEVAKT: Her sitter Kaleb Whitby i det sammenklemte vraket. Utrolig nok slapp han unna skrekkopplevelsen med to små skrubbsår. FOTO: Sergi Karplyuk

Karplyuk tok bilder av vraket, og det har raskt spredt seg i amerikanske medier.

– Jeg er bare så glad for at ingen døde, sier han. 

Det var Karplyuk som hjalp Kaleb ut av vraket. 30 minutter senere sto han i veikanten. Han ble tatt til sykehus for sikkerhetsskyld, men kunne gå ut derfra med to plaster på ringfingeren og en ispose til venstre øye.

Den 27 år gamle bonden fra Origon sier han takker Gud for å være i live.

– Men jeg kommer til å tenke mye på hvordan jeg kunne overleve en slik ulykke, sier han.

Det var hele 26 biler involvert i kjedekollisjonen på Interstate 84 ved Baker City i Oregon lørdag. 12 personer ble fraktet til sykehus etter ulykken, men ingen av dem er livstruende skadet.

Det har vært gigantiske kollisjoner flere steder i USA denne helgen som følge av underkjølt regn flere steder.