Dette skal bli ny SUV-luksus

Nå trapper de opp satsingen.

Slik ser det ut inne i Maybach-versjonen av Mercedes S-klasse. Det er ventet at mye av dette interiøret blir med over når det er klart for Maybach-SUV også.
Slik ser det ut inne i Maybach-versjonen av Mercedes S-klasse. Det er ventet at mye av dette interiøret blir med over når det er klart for Maybach-SUV også.

Satsingen på Maybach som et frittstående luksusmerke ble ingen suksess for Mercedes. 

I 2013 var det slutt, etter svakt salg og blodrøde regnskapstall. 

Men Maybach-navnet forsvinner ikke, selv om det ikke lenger skal fungere som eget merke. Mercedes ruller nå ut Maybach-versjon av flaggskipet S-klasse, og mer er på gang.

70 prosent til Asia 

Ambisjonen her skal nemlig være å bygge opp Maybach som et eget undermerke, der man lager spesialversjoner av de mest eksklusive Mercedes-modellene. Her handler det om store doser luksus, og naturligvis alt hva konsernet kan by på av teknologi.

Slik sett er S-klasse et svært naturlig sted å starte. For denne kundegruppen, er stor sedan et naturlig valg. Mercedes venter selv at Asia skal stå for hele 70 prosent av salget, men også at markeder som USA og Russland blir viktig.

Mobilt kontor: Her var de virkelig tidlig ute!

Skiftet navn 

Hva som blir neste modell ut, er foreløpig ikke offisielt bekreftet. Svært mye tyder imidlertid på at det er stor-SUVen GLS som nå er først i løypa for å få Maybach-versjon.

Denne bilen har akkurat skiftet navn fra GL til GLS, i forbindelse med at Mercedes har gjennomført en skikkelig opprydding i modellbetegnelsene. GL betyr SUV og S-en indikerer at bilen tilhører S-klasse-familien. Og det er ingen hemmelighet at også SUV-er står høyt på ønskelista hos verdens rikeste.

Dette er luksusbil i størrelse XXL

Mange på gang 

For Mercedes blir det også viktig å være til stede i en bilklasse som kommer til å vokse kraftig i årene som kommer.

Det er nemlig nå en rekke svært eksklusive SUV-er på gang. Konkurrenter som Bentley, Maserati og Jaguar er rett rundt hjørnet med nye modeller. Ja, til og med Rolls-Royce har kommet langt med et mulig SUV-prosjekt. 

For Mercedes er det naturlig å frykte at disse vil ta betydelige markedsandeler fra dem i årene som kommer, dermed gir en Maybach-SUV virkelig mening nå.

Plutselig ble den brukte Maybachen 1,2 millioner dyrere

Hvorfor gikk det galt? Les mer om Maybach her: