Liverpool's Jordan Henderson, left, tackles Everton's Kevin Mirallas during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool, England, Saturday Sept. 27, 2014. (AP Photo/Clint Hughes)   / TT / kod 436
Liverpool's Jordan Henderson, left, tackles Everton's Kevin Mirallas during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool, England, Saturday Sept. 27, 2014. (AP Photo/Clint Hughes) / TT / kod 436

Svartebørsgalskap i Liverpool – selger billetter til 27 000 (!)

Fansen raser mot rådyre svartebørsbilletter til Merseyside-derbyet. 

Fans i både den blå og den røde delen av Liverpool raser etter at billettene til Merseyside-derbyet 7. februar går for rundt 27 000 kroner på svartebørsen.

En selger på nettstedet StubHub averterer ifølge Liverpool Echo billetter til kampen på Goodison Park til rekordhøye 2360 pund (cirka 27 000 kroner).

- Umoralsk og uetisk
Det amerikanske billettselskapet har en kommersiell avtale med Everton om å selge sesongbilletter som ikke benyttes til andre fans som ønsker å se kamp.

Det vekker harme blant supportergruppene i byen som nå krever at det må iverksettes tiltak for å hindre at fansen blir svindlet av folk som vil tjene seg rike på kampene.

– På StubHub selger de billettene i par til 27 000 kroner stykket. Det er over 54 000 kroner for billetter til derbyet! Vi har kranglet med klubben tidligere. Det er jo ikke ulovlig, men det er umoralsk og uetisk. De fleste supportere betaler jo allerede dyrt for billettene uten at noen skal sko seg på tilbud og etterspørsel, sier Dave Kelly fra Everton FC supporterunion til Liverpool Echo.

Vil at avtalen brytes
Nå ønsker supporterne at Everton avslutter avtalen StubHub.

– Vi ønsker at Everton bryter kontrakten med StubHub. Eller stiller noen krav om at billettene ikke kan bli solgt over pålydende verdi

Også Liverpool-supporterne krever at klubben skal ta grep om billettformidlingen etter at det ble lagt ut billetter til Steven Gerrards avskjedskamp til 5700 kroner.

– Det er helt forkastelig at folk skal tjene på Gerrards siste kamp, sier Roy Bentham i Spirit of Shankly Group.

– Oppfordrer til et fornuftig prisnivå
En talsmann for Everton FC forsvarer StubHub-kontrakten med at det er en fin mulighet for fansen å få tak I ubenyttede billetter på i en sesong der flere hjemmekamper har vært utsolgt.

– Men verken klubben eller StubHub dikterer prisene på billettene og vi har oppfordret fansen om å prise dem fornuftig.