Montasje: Skjermdump NRK/NTB Scanpix
Montasje: Skjermdump NRK/NTB Scanpix

Thingnes Bø ble sjekket for hjernerystelse etter fall

Johannes Thingnes Bø var med i toppen da han ble felt av konkurrent. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø måtte ha medisinsk tilsyn etter et fall på søndagens fellesstart i Ruhpolding.

Nordmannen gikk i bakken like før tredje skyting og slo hodet. Etter løpet ble han, på grunn av smerter i hodet, undersøkt for en mulig hjernerystelse.

Ingen hjernerystelse

– Johannes har fått noen skrubbsår i ansiktet, så det er tydelige tegn på at han har ramla og slått seg litt. Nå har Petter (Sørensen, landslagslege) kjørt en første screening for å se etter hjernerystelse. Foreløpig ser det bra ut, men Johannes skal gjennom en større sjekk senere i kveld, sa sportssjef Per Arne Botnan til TV 2 tidlig søndag kveld. 

Senere på kvelden kunne Norges Skiskytterforbund bekrefte at Thingnes Bø ikke har pådratt seg hjernerystelse, men at han vil være under observasjon på morgendagens trening.

– Jeg så med en gang at jeg kom til å falle, men tenkte bare på å komme meg raskest mulig opp og gå videre. Jeg er utrolig fornøyd med å skyte 20 treff på en slik dag og ser frem til å komme tilbake i trening allerede i morgen, selv om jeg har fått beskjed av legen om å ta det litt rolig i noen dager, sier Thingnes Bø selv i en pressemelding fra forbundet.

Høydramatisk renn

Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Ole Einar Bjørndalen, Alexander Os og Henrik L'Abee-Lund stilte alle til start på søndagens fellesstart i Ruhpolding.

Etter fjerde og siste skyting gikk Svendsen ut sammen med Fillon Maillet og Schempp i tet. Bjørndalen kom ut sju sekunder bak, mens Thingnes Bø – til tross for det voldsomme fallet – bare var 14 sekunder bak. 

I tillegg til at Thingnes Bø gikk i bakken og slo hodet, knakk også den høyre skien. Etter tredje skyting måtte den derfor også byttes på standplass. Til tross for feilfri skyting og høyt tempo i sporet, måtte Thingnes Bø innse at kampen om seieren ble for vanskelig.

Emil Hegle Svendsen, på sin side, kom inn mot mål i en tetgruppe sammen med Simon Schempp, Quentin Fillon Maillet og Michal Šlesingr.

Det ble imidlertid ingen norsk triumf. Svendsen klarte ikke å henge med de tre andre og havnet på fjerdeplass. Seieren var det Simon Schempp som stakk av med etter en høydramatisk spurt – avgjort på fotofinish.