Carroll i storslag da West Ham passerte Liverpool

Spisskjempen scoret sitt femte mål på litt over en måned. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham-Hull 3-0

Etter 2-0-seieren mot Leicester 20. desember lå West Ham pent plassert på 4. plass i Premier League, men siden har The Hammers falt som en stein på tabellen. Tap for Chelsea og Arsenal samt to uavgjortkamper mot WBA og Swansea sørget for det.

Ti plasser skilte West Ham og Hull før dagens kamp på Boleyn Ground, men slik så det ikke ut de første 45 minuttene av kampen. Anført av en kvikk Sone Aluko gikk tigrene rett i strupen på West Ham, som så ut til å være preget av den siste tids formsvikt i ligaen.

Publikum buet da West Ham-spillerne gikk i garderoben, og kanskje var det det som satte fart i hjemmelaget.

Etter hvilen tok det bare tre minutter før West Ham-fansen fikk noe å juble for. Og hvem andre enn Andy Carroll fikk hjemmefansen i humør. Kraftspissen var våken da Hull-keeper Allan McGregor måtte gi retur på et skudd fra Enner Valencia. Hull-stopper Curtis Davies ble en smågutt i duell med Carroll, som enkelt kunne skli inn ledermålet.

Det var storvokste Carrolls femte scoring i hans ellevte Premier League-kamp fra start denne sesongen.  

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Drøyt tjue minutter før slutt var Valencia på farten igjen. Ecuadorianeren fant Morgan Amalfitano med en lekker stikkpasning, og franskmannen gjorde ingen feil alene med McGregor. 3-0-scoringen kom like etterpå. Stewart Downing løp fra (!) Hull-forsvaret etter en nydelig gjennombruddspasning fra Alex Song. Liverpool-floppen bredsidet inn West Hams tredje.

Det kunne fort blitt flere West Ham-scoringer, men Hull kan takke en god og dyktig McGregor for at det ikke ble styggere sifre.

Med seieren klatret West Ham forbi Liverpool på tabellen. Mannskapet til Sam Allardyce ligger nå på 7. plass, kun fire poeng bak Manchester United på 4. plass.