IRRITERT: Mark Cavendish gikk i strupen på journalist som stilte dopingspørsmål.  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
IRRITERT: Mark Cavendish gikk i strupen på journalist som stilte dopingspørsmål. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

– Er du sikker på at ingen ligger med konen din?

Mark Cavendish likte dårlig å få dopingspørsmål på pressekonferanse.

Mandag sykles første etappe i Tour de San Luis i Argentina. En rekke av de største sykkelprofilene deltar, blant andre Mark Cavendish, verdensmester Michal Kwiatkowski og Nairo Quintana.

Også norske Kristoffer Skjerping skal sykle rittet som avsluttes 25. januar i San Luis.

På lørdagens pressekonferanse var Cavendish en av flere ryttere som stilte opp for pressen. Da Manx-ekspressen fikk spørsmål om han trodde noen av konkurrentene dopet seg, svartnet det for Cavnedish.

– Kan du være 100 prosent sikker på at ikke noen av de andre journalistene her ligger med konen din, svarte en irritert Cavendish ifølge Ekstrabladet.

I noen få sekunder kunne man høre den berømte knappenålen falle.

Så fulgte Cavendish opp:

– Man kan aldri være hundre prosent sikker på noe som helst. Du har et veldig rart syn på dette, at sykkelsporten er full av juksemakere.

– Det er slik uansett hva man jobber med. Der det er penger som kan tjenes, vil det alltid være et eller annet pikkhode som jukser. Men sykling ligger langt foran alle andre idrettsgrener når det kommer til dopingtesting, sier Cavendish.

– Jeg håper alle er rene, men når det handler om mennesker kan man aldri være sikker. Det positive er at jukserne blir tatt. Sykkelsporten er nok den reneste sporten, fordi vi har luket vekk alle jukserne, sier Cavendish.

Det er ikke første gang Cavendish gir uttrykk for sin oppriktige mening. I Tour de France 2013 sto TV2.no utenfor lagbussen til Omega Pharma-Quick Step da en rasende Cavendish skjelte ut alt og alle.

– Patrick Lefevre (lagsjef) kom akkurat flyktende ut av bussen. Han sa han var fullstendig sinnssyk. Han var gått helt bananas, sa sportsdirektør Brian Holm den gang.

I fjorårets Tour var det snakk om at Cavendish ville saksøke Alexander Kristoff. Ifølge Cavendish-leiren hadde nordmannen antydet at Cavendish krasjet med vilje på 2. etappe. Bakgrunnen var at Kristoff på Cyclingnews.com ble sitert på følgende:

«Suárez was banned for biting people in soccer and to me it looked like he crashed on purpose».

Seinere i rittet skværet Kristoff og Cavendish opp.