Falla og Østberg fikk svenskebank

Heller ikke herrene gjorde jobben i estiske Otepää.

De norske langrennskvinnene har vært suverene hele sesongen. Samtlige verdenscuprenn har blitt vunnet av norske løpere, men i dag fikk Norge en leksjon av svenskene i lagsprint.

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg gikk Norges etapper. Østberg, som vant OL-gull i lagsprint sammen med Marit Bjørgen i Sotsji, måtte gi tapt på oppløpet mot Stina Nilsson. 

Dermed fikk svenskene en etterlengtet opptur en måned før VM i Falun.

– Det var på tide at vi fikk en seier. Dette er bra for selvtilliten, sier Ida Ingemarsdotter til SVT og legger til:

– Det er alltid litt ekstra godt å ta Norge.

Falla og Østberg styrket neppe sjansene sine for å gå lagsprinten i VM. I en sesong der seier har vært pari for de norske løperne, var 2. plassen i Otepää en liten skuffelse. VM-løypene i Falun er tøffere enn i Otepää, noe som taler i favør Marit Bjørgen og Heidi Weng. Østbergs og Fallas mulighet ligger i at lagsprinten i Falun er dagen etter 15 km med skibytte. Der skal både Bjørgen og Weng gå.

Heller ikke de norske herrelagene imponerte i Estland. Anders Gløersen og Finn Hågen Krogh ble riktignok nummer to bak Russland, men med tanke på Norges resultater i sprint denne sesongen var også det en liten skuffelse.

Norges 2. lag med Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg ble nummer fem. Aleksej Petukhov og Sergej Ustiogov gikk på det russiske vinnerlaget.

Herrenes lagsprint i Falun arrangeres dagen etter 30 km med skibytte. Gløersen, Krogh, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug er de mest aktuelle løperne for Norge i lagsprint.