– En genistrek i Sturridges fravær

TV 2s eksperter mener å se årsaken til at Liverpool igjen fungerer offensivt. 

Etter en tung høst begynner ting for alvor å se bedre ut for Liverpool. På de siste fem kampene har laget plukket 13 av 15 poeng. Nå har de også meldt seg på i kampen om fjerdeplassen.

– Vi har ventet på at Liverpool skal komme i gang med det offensive spillet. De må ha en bakromsspiss hvis de skal spille på den måten Rodgers ønsker. Det har ikke fungert med Balotelli og det har ikke fungert med Lambert, sier Petter Myhre.

I Fotballkveld England på TV 2 Sport Premium, fikk Brendan Rodgers ros for måten han har fornyet angrepsrekken.

– En genistrek i Sturridges fravær

Løsningen har, ifølge ekspertene, vært å dytte Raheem Sterling nærmere målet.

– De la om formasjonen og flyttet Sterling frem, selv om han også kan bekle andre roller. Det har vært en genistrek i Sturridges fravær, mener Myhre.

Fabio Borini startet for andre kamp på rad og scoret Liverpools første mål. Nå mener Erik Thorstvedt at italieneren bør få spille mer.

– Han har vært helt ute i kulden og Brendan Rodgers har forsøkt å selge ham, men det er en fyr som har vist tidligere at det bor mye i ham.

– Og selv om han ikke akkurat er en verdensklassespiller, så har han ferdigheter som passer mye bedre til hvordan Liverpool ønsker å spille, tilføyer Myhre.

Med nesten halve sesongen igjen å spille, er det nå blåst nytt liv i Liverpools håp om å sikre Champions League-spill neste sesong.

– De er fem poeng bak Manchester United og det er 16 kamper igjen. Det kan de hente inn, altså, sier Thorstvedt.