Bilde: NRK 3
Bilde: NRK 3

Ståle Sandbech vant Air & Style i Innsbruck

– Endelig var det min tur, sier Sandbech, som vant 375 000 kroner og en bil. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var duket for spektakulære svev da hoppbakken i Innsbruck ble bygget om for Air & Style-konkurranse i snowboard.

Med startpunkt 50 meter over bakken, og et 80 meters overrenn med 42 graders helning, fikk de fremmøtte også valuta for pengene. Et voldsomt snødrev gjorde imidlertid sitt til at det ble en superfinale med stor variasjon i kvaliteten.

Avgjørelsen falt i tredje og siste run. Yuki Kadono tok siste run som leder og leverte en backside 1260 mute. Ståle Sandbech svarte med en 1080 indy. 

Begge tok i bakken med hånden, men Sandbech fikk marginalt høyere poengsum sammenlagt. Peetu Piiroinen la tungt press på Sandbech med et godt hopp i siste run, men det holdt ikke til å slå Sandbech, som dermed vant superfinalen. 

– Da jeg kjørte mot svenske Niklas Mattson i tredje omgang var jeg nær ved å ryke ut. Jeg kunne enten gi opp og ta en backflip som en crowdpleaser for publikum, eller så kunne jeg gi alt. Da måtte jeg bare gamble på å klare en trippelcork. Det var veldig vanskelige forhold i finalen, men første og tredje forsøk satt. I dag var det endelig min tur, sier en glad Ståle Sandbech i en pressemelding.

Ståle Sandbech var nær ved å vinne også i OL, men den gangen ble han oversett av dommerne. De svake dommerprestasjonene fikk en dansk kommentatorduo til å reagere med avsky. «Are you f***ing kidding me?!»-tiraden fikk stor oppmerksomhet i løpet av OL.

Lørdag kveld kan han i stedet smile over å ha vunnet 375 000 kroner og en splitter ny bil.

– Denne seieren var ikke overraskende, men veldig etterlengtet. Vi har jo bare gått og venta på at han skulle ta den førsteplassen, men det har vært mye nesten, både under OL, X Games og senest under Air & Style i Beiling. Nå ble det endelig full klaff, noe som er sinnssykt kult, sier landslagssjef Thomas Harstad.