BRØDRE: Alexander og Maximilian Hermann er et av to tvillingpar i VM. Mens Ivan og Igor Karacic skal møtes for hver sin nasjon.
BRØDRE: Alexander og Maximilian Hermann er et av to tvillingpar i VM. Mens Ivan og Igor Karacic skal møtes for hver sin nasjon.

Tvillinger og VM-brødre som møtes

To tvillingpar møtes i VM-kamp på TV 2 Sportskanalen. Og senere i VM står to brødre på hver sin banehalvdel.

Det norske kvinnelandslaget i håndball har hatt påfallende mange tvillingpar på laget.

Det startet med Unni og Åse Birkrem på 1980-tallet, før Katrine og Kristine Lunde tok over stafettpinnen. For tiden er det Sanna og Silje Solberg som sørger for kontinuiteten på tvillingfronten. Mens Nora Mørk venter på at tvillingsøster Thea skal få sin landslagsdebut.

I EM som gikk hadde også Linn-Kristin Riegelhuth Koren selskap av lillesøster Betina.

Men det er ikke bare blant norske jenter at søsken har felles suksess på håndballbanen.

Tvillinger på begge lag
I lørdagens TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjør mellom Bosnia-Hercegovina og Østerrike er det til og med tvillinger på begge lag.

For Bosnia-Hercegovina så vokter Benjamin Buric målet, mens tvillingbror Senjamin er linjespiller. Begge spiller for den slovenske storklubben Gorenje Velenje.

På motsatt banehalvdel står Alexander og Maximilian Hermann.

Venstrebacken Alexander var med i play off-kampene mot Norge, mens venstrehendte Maximilian var skadet og måtte stå over.

Mot Bosnia-Hercegovina kan de to fort stå på hver sin sideback. Selv om Alexander først og fremst er med som forsvarsspiller.

Se Østerrike - Bosnia-Hercegovina på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo kl 18.55

Elleve nasjoner med brødre på laget
Men det er ikke de eneste brødrene i VM.

Faktisk er det brødre på elleve av 24 nasjoner i mesterskapet, skriver VMs offisielle hjemmeside. Og i tillegg er det to brødre som stiller for hver sin nasjon.

Totalt er det 15 brødrekombinasjoner i VM.

Ingen har det mer familiært enn Argentina.

Simonet-brødrene er allerede velkjent i håndballverden. Men Sebastian, Diego og Pablo Simonet er ikke de eneste brødrene hos «Los Gauchos». Sebastian og Diego spilte sentrale roller da Argentina spilte 24-24 mot Danmark i sin åpningskamp.

For det er ytterligere to brødrepar i VM-troppen til søramerikanerne. Juan Pablo og Federico Fernandez, og Pablo og Adrian Portela.

Polen med ett brødrepar denne gangen
Også Danmark hadde brødre på banen i den kampen. Linjespillerne Rene og Henrik Toft Hansen. Som for øvrig har en tredje bror, Allan, som også er linjespiller.

Makedonia har også mer enn et brødrepar. Kiril og Filip Lazarov, og Naumce og Zlatko Mojsovski er alle med i sitt fjerde strake VM.

Saudi-Arabia stiller med trioen Mohammad, Mojtaba og Mahdi Al Salem på laget, mens Iran har Allahkaram og Sajjad Esteki.

De mest kjente brødrene er nok Nikola og Luka Karabatic fra Frankrike.

Polen har denne gangen bare et brødrepar i troppen, nemlig Michal og Bartosz Jurecki. Tidligere har Krzysztof Lijewski hatt med seg storebror Marcin.

Slovenerne Luka og Miha Zvizej er heller ikke ukjente.

Sergej Rutenka er Hviterusslands store spiller. Etter noen år som slovener og spanjol, representerer han igjen hjemlandet, og har sin lillebror Dzainis med i troppen.

Brødre på hver sitt lag
Men det mest spesielle brødreparet i VM er Igor og Ivan Karacic. 

For mens Ivan spiller for Bosnia-Hercegovina mot Østerrike, skal lillebror i aksjon for Kroatia mot Tunisia.

De to er født i Mostar i Bosnia-Hercegovina. Mens storebror Ivan alltid har spilt for hjemlandet, så valgte den mer talentfulle Igor å spille for Kroatia på yngre landslag.

I fjor sommer fikk han også sin debut for A-landslaget, og fredag møtes de to som det første brødreparet som møtes i en VM-kamp i håndball.

– Vi har spilt mot hver gange mange ganger før, og det blir alltid gode kamper. Det blir sikkert en spesiell kamp for hjembyen vår, som har to brødre på to forskjellige lag i VM, sier Igor til Index.