ØNSKET AV CHELSEA: Raphael Varane og Jese Rodriguez kan få nye muligheter til å slå Martin Skrtel og Liverpool. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
ØNSKET AV CHELSEA: Raphael Varane og Jese Rodriguez kan få nye muligheter til å slå Martin Skrtel og Liverpool. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Fotballryktene:
– Chelsea vil hente duo fra Real Madrid

Og Manchester United skal likevel ikke kjøpe noen i januar.

Så var det lørdag igjen. Kampene står i kø, og livet er godt å leve.

Og ikke nok med det. Vi er halvveis inn i overgangsvinduet.

Overgangene er begynt å materialisere seg, og flere vil det bli de to neste ukene.

Storklubbene jobber på spreng for å få på plass forsterkninger før overgangsvinduet stenger.

Chelsea så ut til å fosse mot et overlegent ligagull. Men de siste ukene har det stoppet opp for de kongeblå fra Londons bedre strøk. Plutselig kjenner de den klamme svettelukten fra en gjeng i lyseblått like bak seg. Bare elleve spillere har startet tosifret antall kamper for Chelsea denne sesongen, og Jose Mourinho er i ferd med å innse at han ikke kan starte med samme laget i samtlige kamper. Nå vil han dra på tokt til gamleklubben Real Madrid. Derfra vil han ta med seg to unggutter, skriver Daily Express. At Mourinho vil ha Raphael Varane er ingen hemmelighet, men at han vil legge 150 millioner kroner til de 200 millionene han vil betale for Varane, for å få Jese Rodriguez med til England, er mindre kjent. Duoen får ikke all verdens spilletid i Real Madrid, men vil bli sentrale for Chelsea.

Og da er det jo like greit å la noen av dem han ikke regner som gode nok til å spille få forlate klubben. En det ikke ser ut til å bli store problemer med å bli kvitt er Mohamed Salah. Egypteren har lenge vært ønsket av Besiktas, men nå er også Roma kommet på banen. Den italienske klubben ønsker å leie angriperen ut sesongen, med en opsjon på kjøp i sommer, skriver La Roma24. Men Salahs høye lønn i Chelsea kan bli en utfordring. Han ønsker ikke å gå ned i lønn dersom han forlater klubben. Inter og Napoli skal også være interessert.

Det har vært en begivenhetsrik rykteuke for Manchester United-fansen. Lionel MessiThomas MüllerGareth Bale og Mats Hummels er bare noen av navnene som er blitt koblet til klubben. Men nå heller manager Louis van Gaal iskaldt vann i årene på supporterne. For han forteller til Manchester Evening News at han ikke regner med å hente noen spillere i dette vinduet. INGEN! Det er nok ikke meldingen alle de som følger Englands største, men ikke beste klubb ønsker å høre. Da blir det Paddy McNair og Tyler Blackett man må stole på i kampen om en plass i Europa neste sesong.

Da er det andre boller på Emirates. For Arsene Wenger har lovet å forsterke laget, og er allerede i full gang. Fredag var den polske 17-åringen Krystian Bielik til medisinsk test. Dermed er midtbanespiller på plass. Og nå kan det jammen se ut til at det kommer en spiss også. Den tsjekkiske spissen Martin Graiciar la fredag ut en melding på Facebook om at han var på vei til London for en medisinsk test. 15-åringen kan dermed bli signering nummer to i dette vinduet. Da mangler bare en midtstopper, så har Wenger hentet en spiller i hver lagdel.

Og det kan se ut til at Wenger går for en midtstopper litt oppe i årene. For Arsenal-manageren bekrefter ifølge Metro at han er interessert i West Hams Winston Reid, som har rukket å bli hele 26 år. Og The Gunners skal nå ha hevet budet sitt fra 30 til 50 millioner kroner for newzealanderen.

Liverpool fortsetter jakten på en spiss, og manager Brendan Rodgers ser ut til å ha innsett at Liverpool-navnet ikke trekker de største navnene av seg selv. Så nå har han senket listen noen hakk. I stedet for å drømme om Edinson Cavani og Gonzalo Higuain, er han nå begynt å kikke på innbytterbenkene hos de nestbeste lagene i Spania. Daily Star skriver at Sevillas Kevin Gameiro kan bli mannen som skal score målene for de røde i siste halvdel av sesongen. 27-åringen har startet to kamper denne sesongen, og vil koste rundt 100 millioner kroner.

Liverpool har også sett seg ut Fabian Delph som mannen som skal erstatte Steven Gerrard. Men foreløpig har det ikke vært noen fremdrift i samtalene. Og nå er plutselig Aston Villa-manager Paul Lambert blitt optimist med tanke på å få landslagsspilleren til å signere en ny kontrakt på Villa Park, skriver Daily Star.

Aston Villa sliter med å score mål. Elleve mål på 21 kamper er ikke så mye å skryte av. Da er det kanskje ikke så overraskende at Lambert nå er på jakt etter en ny midtstopper. Ifølge The Times håper skotten å hente franskmannen Michael Ciani fra Lazio før overgangsvinduet stenger.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har gjort Porto-spissen Jackson Martinez til sitt førstevalg i januar, skriver Daily Express. Men for å få hente kolombianeren, så må han kvitte seg med en spiss eller to. Og det viser seg enklere sagt enn gjort. For det er ikke en klubb i verden som er villig til å gi Emmanuel Adebayor de lønnsbetingelsene han har på White Hart Lane, og togoleseren har gjort det helt klart at penger er viktigere enn spilletid for ham. Mens Roberto Soldado bommer på det han får av sjanser, og bommer på åpent mål er ikke noe videre til salgstriks. Så da spørs det om ikke Harry Kane må ta seg av scoringene resten av sesongen også.

Shaun Maloney var veldig populær i Celtic, og manager Ronny Deila har ikke lagt skjul på at han kan tenke seg iren tilbake. Men da Leicester kom på banen så det ut til at det ikke skulle bli noe Celtic-comeback for Wigan-spilleren. Men etter at Leicester fredag sikret seg den kroatiske målmaskinen Andrej Kramaric, så var det slutt på interessen for Maloney. Dermed kan det likevel bli Celtic for 31-åringen, skriver The Sun.