Nottingham Forest-manager Stuart Pearce får gjennomgå foran sesongen største kamp. FOTO: NTB SCANPIX
Nottingham Forest-manager Stuart Pearce får gjennomgå foran sesongen største kamp. FOTO: NTB SCANPIX

- Han er ingen stor manager, taktiker eller motivator

Stuart Pearce får gjennomgå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stuart Pearce står foran sin tøffeste utfordring som manager. Nottingham Forest var, med klubblegende Pearce ved roret, nevnt som en av de store opprykksfavorittene før sesongen. Nå står man med syv kamper uten seier i ligaen, og et pinlig cupnederlag mot Rochdale. På de siste 20 kampene, har Nottingham Forest kun vunnet to.

Direkte opprykk likner en fjern drøm, og play off-plassene begynner å se like uoppnåelige ut.

Ingen kan rokke ved Stuart Pearce’ status som klubblegende som spiller. Men mange supportere begynner å få nok av han som manager.

Se Derby - Nottingham direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl 13.00.

Hans tidligere elev i Manchester City, Danny Mills, var knallhard da han ble spurt om Stuart Pearce i radioprogrammet BBC 5 Live.

- Han er ingen stor manager, ingen stor taktiker og ingen stor motivator, var dommen fra den tidligere landslagsbacken.

- Stuart Pearce starter alltid bra, men så går det nedover. Det hele er egentlig ganske forutsigbart. Når han komme inn dørene tenker alle «Wow, det er Stuart Pearce. Legenden. Psycho», og dermed får han respekt. Men fotballspillere er hverken dumme eller naive. De forstår raskt at han ikke er dyktig nok i sin rolle, fortsetter Mills.

- Og han sliter når stjerne stiller spørsmål ved hans autoritet.

Mange trodde Stuart Pearce var ferdig etter tapet hjemme mot Sheffield Wednesday. Slik gikk det ikke, og nå venter sesongens største kamp. Kampen om «The Brian Clough Trophy». East Midlands-derbyet mot erkerivalen Derby.

Kampen som for ti måneder siden kostet Billy Davies jobben som Nottingham Forest-manager. Den gangen vant hjemmelaget 5-0. I dag bør Forest helst vinne om Stuart Pearce ikke skal behøve å møte opp på arbeidsledighetskontoret på mandag.

Det er et utsagn Stuart Pearce selv ikke er enig i.

- Jeg føler ikke jobben avhenger av et godt resultat mot Derby, sier han til Nottingham Post.

- Jeg har snakket med styrelederen, men ikke om dette. Jeg legger ikke ekstra press på meg selv ved å bekymre meg for om jeg sitter trygt eller ikke, sier han.

- I det ene øyeblikket kan man være en fantastisk manager, i det neste kan man avskrives. Mitt forhold til stryrelederen er uendret, og det som slo meg i vår lange samtale, var at han er desperat etter at både jeg og klubben skal lykkes.

Derby kommer fra en meget sterk borteseier mot Ipswich, og ligger i øyeblikket på andreplass i Championship, á poeng med ligaleder Bournemouth, og 17 poeng foran Nottingham Forest.

Kampen på City Ground i høst endte 1-1. Det betyr at «Brian Clough Trophy» fremdeles tilhører Derby etter 5-0-seieren forrige sesong. Troféet er et vandretrofé, og laget som vinner, får beholde det frem til neste kamp. Om det skulle bli uavgjort, er det laget som allerede har det i sin besittelse, som beholder det.

Derbyet mellom disse to lagene, regnes som et av de heftigste i England. Det kommer til å merkes på atmosfæren både på og utenfor stadion.

Og utenfor står mannen Stuart Pearce gjerne en dag vil ligne. Brian Clough står på sokkel utenfor både Pride Park og City Ground.

I dag får han kanskje se enda en duknakket Forest-manager reise arbeidsledig hjem. Med mindre Stuart Pearce skulle klare å snu det.

Se Derby - Nottingham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl 13.00.