Pinlig VM-åpning av danskene

Danmark kastet bort seksmålsledelse mot Argentina.

Danmark-Argentina 24-24

Danskene var favoritter, men opplevde store problemer i deres første kamp i mesterskapet i Qatar. Argentinas suksessformel var å spille aggressivt og offensivt i forsvar.

Den søramerikanske spillestilen bidro til spenning helt til siste sekund. Mikkel Hansen fikk sjansen til å sikre dansk seier på frikast etter sluttsignalet, men han klarte ikke å sette ballen forbi den argentinske målvakten.

Åpningsnerver virket å spille de danske spillerne et puss. Blant annet skjøt Anders Eggert langt over mål da han fikk en supersjanse, mens han deretter gjorde en svært sjelden straffebom.

Danmark ledet 13-8 til pause, men innsatsen var ujevn i samfulle 60 minutter. Mot slutten kastet laget bort en solid ledelse.

For Sverige ble VM-åpningen langt hyggeligere. De blågule lyktes å slå Island 24-16 takket være en tett defensiv og strålende målvaktspill av veteranen Mattias Andersson. (©NTB)