KLAR FOR SUNDERLAND: Jermain Defoe (32) har signert en kontrakt på tre og et halvt år med Sunderland. Foto: Twitter.com/SunderlandAFC
KLAR FOR SUNDERLAND: Jermain Defoe (32) har signert en kontrakt på tre og et halvt år med Sunderland. Foto: Twitter.com/SunderlandAFC

Defoe tilbake i Premier League

Nå bør Tottenham-fansen skjelve i buksene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland bekrefter fredag på sine hjemmesider at spissen Jermain Defoe har signert for klubben. 32-åringen avslutter med det en fireårskontrakt med MLS-klubben Toronto etter bare elleve måneder.

Som en del av avtalen går Jozy Altidore motsatt vei. Defoe har satt underskriften sin til en kontrakt som strekker seg tre og et halvt år frem i tid.

– Jeg er glad for å være her, og jeg ser frem til utfordringen, sier Defoe.

Defoe-debuten kan komme allerede lørdag mot gamleklubben Tottenham. Det får nok Spurs-fansen til å skjelve litt i buksene.

Statistikken til Defoe bærer bud om at det kan komme et mål fra engelskmannen. I samtlige debuter i karrieren har Defoe satt ballen i mål.

I West Ham debuterte han med scoring over Walsall i ligacupen i 2000. Deretter ble det fulltreffere i debuten for Bornemouth, Tottenham, Portsmouth og Toronto. Nå gjenstår det å se om statistikken blir opprettholdt for 32-åringen som ligger på 14 plass på listen over mestscorende spillere i Premier League-historien med 114 scoringer.

– Jeg vet alt om egenskapene og kvalitetene hans, og den eksepsjonelle målstatistikken taler for seg selv. Han har noe annerledes, noe spesielt, sier Sunderland-manager Gus Poyet.

Poyet var på slutten av sin Tottenham-karriere da Defoe var ung og lovende på White Hart Lane.

– Da jeg returnerte til Spurs som trener, var det en fantastisk opplevelse for meg å jobbe med ham. Så jeg ser virkelig frem til å ha ham som min spiller og som en del av laget, sier Poyet.

Signeringen med Sunderland fører Defoe opp på toppen av listen over spillere som har byttet klubb flest ganger i januarvinduet i Premier League. Sammen med Wayne Bridge har Defoe byttet klubb hele fire ganger i januar - West Ham til Tottenham, Tottenham til Portsmouth, Portsmouth til Tottenham og Toronto til Sunderland.