KJØRTE UT: Kjetil Jansrud. (SWITZERLAND  - Tags: SPORT SKIING)
KJØRTE UT: Kjetil Jansrud. (SWITZERLAND - Tags: SPORT SKIING)

Trist sorti for Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud lå på tredjeplass etter utfordelen, men mislyktes totalt i slalåmrennet i Wengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud kjørte ikke noen perfekt omgang i utfordelen av kombinasjonen i Wengen fredag. Han ble slått av Carlo Janka med 65 hundredeler.

Det holdt til en tredjeplass for Jansrud før slalåmdelen.

Men slalåmdelen endte med en trist sorti for alpinstjernen fra Norge.

Kjørte ut
Etter et par svake portpaseringer kjørte nordmannen ut. Nordmannen klatret opp bakken igjen for å fullføre rennet, men lenger nede kjører han ut igjen og gir opp.

Hjemmefavoritt Carlo Janka forsvarte ledelsen fra utforrennet og gikk overlegent til topps i superkombinasjonen.

Victor Muffat-Jeandet imponerte etter å ha kjørt seg opp 27. plasser og havnet på andreplass. Ivica kostelic endte på tredjeplass.

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal har i en årrekke vært best på utfortreningene i Wengen, men i konkurranse har ingen av dem lyktes fullt ut i Lauberhorn-traseen.

Sliter i Wengen
Det er bare blitt to norske plasseringer på seierspallen i løpet av de ni siste årene i den idylliske sveitsiske alpebyen, og det er Aksel Lund Svindal som har klart begge. Han tok tredjeplassen i superkombinasjonen i 2011 og tredjeplassen i utfor i fjor.

Han kjørte ut på vei mot en topplassering i 2013, men utover det har norske alpinister slitt i dette tradisjonelle rennet etter at Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus la skiene på hylla.

– Vi har da hatt litt fart på skiene i Wengen også, for jeg har en tredjeplass derfra i fjor, og jeg kjørte ut året før, men vi har ikke klart å vinne, sa Svindal til NTB torsdag etter at han hadde vært på ski for første gang siden akillesskaden som satte ham på sidelinjen i fjor høst.

Kun én seier
Jansrud har første- og tredjeplass fra de to treningsomgangene i Wengen i år, og fartskongen framfor noen denne sesongen er så absolutt i favorittsjiktet før utforfesten søndag.

De norske alpinistene har bare sikret seg én seier i Wengen etter at alpineventyret startet på slutten av 1980-tallet. Lasse Kjus gikk til topps i Wengen-utforen i 1999, i den samme sesongen da han kjørte inn til utrolige fem VM-medaljer i Val/Beaver Creek.

(©NTB/TV 2 Sporten)