«The Brow» (21) kan bli best av alle

Anthony Davis er kun 21 år gammel, men allerede blant NBAs beste spillere. I kveld spiller han i TV 2-sendt kamp mot Toronto Raptors. 

I kveld fra kl. 21.30 på Sportskanalen og tv2.sumo: Toronto Raptors - New Orleans Pelicans

Han er kun 21 år, men har allerede spilt seg inn i diskusjonen om hvem som er NBAs beste spiller. 208 centimeter høye Anthony Davis er inne i sin tredje sesong i NBA og har allerede blitt en av ligaens desiderte superstjerner. 

Davis spilte kun en sesong på college og ledet Kentucky Wildcats til NCAA-tittel i 2012. Etter å ha satt flere rekorder i sin ene sesong i college gjorde Davis seg tilgjengelig til NBA-draften.

At han ble valgt først var ingen overraskelse. Allerede før den da 19 år gamle Davis hadde spilt i NBA fikk han være med det amerikanske landslaget som sikret OL-gull i London i 2012.

Davis spilte da på lag med etablerte stjerner som LeBron James, Kevin Durant og Kobe Bryant.

Tok NBA med storm
Allerede i sin første sesong for Pelicans gjorde Davis seg bemerket. Med et snitt på nesten 14 poeng, 8 returer og nesten 2 blokker pr. kamp viste ungutten noe av hva NBA og Pelicans-fansen hadde i vente. 

Forrige sesong eksploderte Davis og ledet alle spillere i NBA i snitt på blokker pr. kamp. I tillegg økte han scoringsnittet til nesten 21 poeng og snittet på over 10 returer pr. kamp.

Etter å ha ledet det amerikanske landslaget til et overlegent VM-gull i Spania sommeren 2014 forventet eksperter at Davis ville ta det siste steget opp til de største navnene i NBA. Og forwarden har ikke skuffet.

Fortsetter utviklingen
Davis ligger på 4. plass på scoringstatistikken med et snitt på 24.2 poeng pr. kamp. I tillegg er han ligaens beste blokker og han er topp ti på returer og treffprosent.

Den imponerende sesongen har gjort at Davis er blant kandidatene til å vinne årets MVP. For å kunne gjøre det er han nok nødt til å lede laget sitt, New Orleans Pelicans, til sluttspillet. 

Pelicans ligger for øyeblikket på 9. plass i avdeling vest.

De åtte beste lagene i hver avdeling kommer til sluttspillet og Davis og lagets hans kjemper hovedsakelig mot Phoenix Suns og Oklahoma City Thunder om å kapre den siste sluttspillplassen. 

Vokste 20 cm på ett år
Davis er en spiller det er vanskelig å sammenligne med andre storheter.

Med sin høyde og utrolige rekkevidde (Davis har et vingespenn på enorme 223 centimeter) ville det vært naturlig for Davis å være en spiller som holdt seg under og nær kurven.

Davis er god i nærheten av kurven, men har også en ballbehandling, spillerforståelse og skudd som er mer vanlige at de lavere guardene i ligaen kan skryte av. 

Mye av grunnen til Davis spillestil er at han vokste opp med å spille nettopp guard. I løpet av sine to siste år på high school vokste Davis fra 188 centimeter til 208 centimeter.

Dermed er Davis blitt en spiller som kan gjøre litt, eller rettere sagt mye, av alt. Og Davis er fortsatt kun 21 år. Om Davis ikke blir kåret til ligaens MVP denne sesongen er det mange eksperter som regner med at han i løpet av noen få sesonger kan smykke seg med tittelen NBAs beste spiller. 

«Fear the Brow»
Kallenavn er vanlig blant NBA-spillere. LeBron James er kjent som «King James», Kevin Durant lanserte selv «the Servant» som sitt og Giannis Antetokounmpo er kjent som «the Greak Freak».

Davis har også et kallenavn og det spiller på et spesielt trekk ved 20-åringens utseende. «The Brow» viser til Davis karakteristiske unibrow.

Fear the Brow: Anthony Davis er stolt av sitt karakteristiske unibrow.    Scott Halleran/Getty Images/AFP
Fear the Brow: Anthony Davis er stolt av sitt karakteristiske unibrow.    Scott Halleran/Getty Images/AFP

Davis er helt klar på at han aldri vil fjerne «øyebarten» og at den er en del av ham. Ikke bare er det noe han bærer med stolthet, det er også en viktig del i de fleste reklamer 21-åringen gjør.

«Fear the Brow»-gimmicken har faktisk Davis tatt patent på. 

I kveld spiller Davis og Pelicans mot Toronto Raptors. Raptors har imponert voldsomt denne sesongen og kjemper helt i teten i avdeling øst. For Pelicans er alle kamper viktige om de skal ha håp om å nå sluttspillet.

Kampen ser du på TV 2 Sportskanalen og tv2.sumo fra kl. 21.30.