– Kan være de små dryppene som skal til for Torres

TV 2-ekspert Arne Sandstø håper Fernando Torres kan få selvtilliten tilbake i Atlético Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den hjemvendte sønn er virkelig tilbake for Atlético Madrid.

Torsdag kveld scoret Fernando Torres to mål for Atlético Madrid og bidro til å sende byrival Real Madrid ut av Copa del Rey etter sammenlagtseier 4-2.

Se scoringene i videovinduet øverst (video med tillatelse fra C More)

Nå tror TV 2 Sportens fotballekspert Arne Sandstø at Fernando Torres kan blåse nytt liv i fotballkarrieren.

– Det hadde vært fantastisk gøy om Fernando Torres kom tilbake i godt, gammelt slag. Fotballen trenger en Torres som viser gamle takter. Det var fantastisk for ham at han scoret to mål for Real Madrid. De kan være de små dryppene som skal til som gjør at han får troen tilbake. Han kan få vekk alle vektene på sine skuldre og løpe rundt og være seg selv igjen, sier Sandstø.

– En lang vei å gå
Han tør imidlertid ikke fastslå at Torres nå er tilbake for fullt.

– Først og fremst må jeg si at Torres har en lang vei å gå. Jeg så samtlige 90 minutter av kampen mot Real Madrid, og i perioder var han knapt borti ballen. Men ingen skal ta fra Torres de to målene han scoret. Det var to fine mål. Derfor håper jeg for Torres sin del at det var dette som skulle til, og at han tør å senke skuldrene og tørre mer fremover, sier han.

Fernando Torres herjet som kjent for Liverpool fra 2007 til 2011, og ble solgt til Chelsea for 500 millioner kroner i januar 2011.

Men oppholdet på Stamford Bridge ble aldri en suksess for spanjolen som markerte seg som en av verdens beste spisser under tiden på Anfield.

– Ferdighetene sitter fremdeles
– Fernando Torres har aldri mistet det han viste i Liverpool og i sjeldne glimt for Chelsea. Ferdighetene har han fremdeles. Men det sitter i hodet, poengterer Sandstø, som tror returen til Atlético Madrid var et sjakktrekk av angriperen med 110 landskamper for Spania.

– Det å komme hjem til Spania og til en klubb som satser på ham er positivt. Her er han i trygge omgivelser, nærmere familien og utenforstående ting faller godt på plass. Ofte er det ikke mer ting som skal til før han får en positiv periode igjen, påpeker eksperten.

Og legger til:

– I motsetning til i Chelsea, så var Torres der i en klubb som nærmest har som krav å vinne Mesterligaen hvert år. Konkurransen om spissplassen i Chelsea var dessuten større. I Chelsea var Torres en av mange store stjerner, men i Atlético er han en av et par store stjerner. Det gir større status internt i gruppen, sier Sandstø.

AC Milan kjøpe Torres fra Chelsea ianuar, og sendte angriperen rett ut på et låneopphold i Atlético. Mye skal til om ikke Atlético benytter seg av kjøpsklausulen og henter Torres permanent dersom spanjolen fortsetter i samme spor som mot Real Madrid.