SHOPAHOLIC: Louis van Gaal elsker å bruke penger. Og nå skal han få bruke ytterligere en halvannen milliard på spillere. (AP Photo/Jon Super)
SHOPAHOLIC: Louis van Gaal elsker å bruke penger. Og nå skal han få bruke ytterligere en halvannen milliard på spillere. (AP Photo/Jon Super)

Fotballryktene:
– Van Gaal skal svi av halvannen milliard på tre spillere

Og storklubbene står i kø for å sikre seg Burnley-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nærmer seg helg, og klubbene flytter midlertidig fokus over på kamp og ikke spillerjakt.

Selv om de fleste klubbene vil ha speidere rundt om i verden for å kikke på potensielle kandidater.

For nå er det bare drøyt to uker til overgangsvinduet smeller igjen med et brak, og da er det ingen vei tilbake. Da er spillerstallene spikret for resten av sesongen.

Nå kan du kikke på dagens samling med rykter, og forberede deg på to uker med råkjør mot Deadline Day.

Louis van Gaal svidde av halvannen milliard kroner i sommervinduet for å løfte Manchester United opp i toppen av Premier League igjen. Men det har vist seg ikke å være nok. Derfor skal nederlenderen ha fått samme sum til fri bruk i januar. Håpet er at prisen på en Champions League-plass er rundt tre milliarder kroner for de røde djevlene. En midtstopper, en midtbanespiller og en høyreback er det som skal på plass. Borussia Dortmund-stopperen Mats Hummels er førsteprioritet. Mens Kevin Strootman er mannen van Gaal vil ha på midtbanen. Southamptons Nathaniel Clyne er førstevalget på høyrebacken, men United-manageren innser at det kan bli vanskelig å lokke landslagsbacken til å ta et steg ned i karrieren. Dermed kan Seamus Coleman fra Everton være mannen han går for, skriver Daily Mirror.

Radamel Falcao sto for en god del av pengene van Gaal sløste bort i sommer. 200 millioner kroner kostet det bare å låne kolombianeren i en sesong. Og når 28-åringen har vært frisk, så har han stort sett sittet på benken. Derfor tyder mye på at van Gaal ikke vil bruke ytterligere 430 millioner kroner på å gjøre Falcao United-spiller på heltid. Og etter at han ikke en gang fikk sitte på benken mot Southampton, skal han ha mistet lysten på å spille for Manchester United. Nå skriver Daily Star at Juventus og Roma allerede har vært i kontakt med Falcaos agent Jorge Mendes for å høre om muligheten for å flytte på ham.

Arsenal er i ferd med å gjøre sitt første kjøp for året. Men det er nok ikke spilleren fansen drømte om. For en polsk 17-åring er ikke det som gir gulldrømmer på tribunene på Emirates Stadium. Men Krystian Bielik er heller ikke kjøpt med tanke på å gå inn på laget nå. For spilleren, som Legia Warszawa-trener Henning Berg sier at ikke har noen svakheter, er en mann for fremtiden. Ifølge London Evening Standard er Bielik nå i London for å gå gjennom den medisinske testen.

Da gir nok neste rykte mer tenning hos Gunners-fansen. For «The Secret Footballer» hevder på Twitter at Arsenal allerede er enig med Southampton om en overgang for Morgan Schneiderlin. «The Secret Footballer» er en tidligere Premier League-spiller, som har kommet med mange avsløringer, og han har også vært først ute med flere overganger tidligere. Men dessverre for dem som håpet at Schneiderlin blir å se i Arsenal-trøyen denne sesongen, så forteller han at overgangen først gjelder fra sommeren.

Men The Gunners trenger en midtbanespiller nå. Og det kan fort bli Marcelo Brozovic. Ifølge Daily Mail skal Arsenal være nær ved å komme til enighet med Dinamo Zagreb om en overgangssum for 22-åringen. Drøyt 60 millioner kroner skal være nok til å gjøre den kroatiske midtbanespilleren til Arsenals eiendom.

Liverpool er desperate etter å få tak i en spiss som scorer mål. Og Gonzalo Higuain er flere ganger blitt nevnt som en aktuell kar. Men nå heller hans bror og agent Nicolas Higuain at de ikke har snakket med Liverpool, og at broren heller ikke har noen interesse av å forlate Napoli, skriver Daily Mail

Og de dårlige nyhetene fortsetter for Liverpool-supporterne. For nå nekter Brendan Rodgers å la Lucas Leiva forlate klubben i januar, melder The Times. Det betyr at brasilianeren fort kan bli å se på lagets midtbane utover våren.

Burnley-spissen Danny Ings er et av de heteste navnene på overgangsmarkedet for tiden. Han er ung, han er britisk og han er på utgående kontrakt. Tre ting som gjør ham veldig interessant for alle engelske lag. Og når han også har vist at han kan score mål i Premier League, så har også klubber fra øvre halvdel begynt å sende speidere til Turf Moor. Chelsea og Manchester City sliter begge med andelen av «hjemmeproduserte» spillere i stallene sine, og har nå meldt seg på i kampen. Men nå kan Ings også få muligheten til å dra til Syden hvis han vil. For The Independent skriver at David Moyes veldig gjerne henter 22-åringen til Real Sociedad. For Burnleys del må de nå vurdere om de vil cashe inn for spissen nå i januar, eller om de vil satse på at han skyter dem til ny Premier League-kontrakt og la ham gå for utdanningskompensasjon i sommer.

Manchester City kan bli enda en britisk spiller fattigere i januar. For Aston Villa vil ha den glemte vingen Scott Sinclair. Men Manchester City krever 30 millioner kroner for 25-åringen, som ikke mange har sett spille fotball de siste årene. Det er i meste laget for Villa, skriver Birmingham Mail. Sinclair har spilt totalt tre minutter med Premier League-fotball denne sesongen.

Spissen Jonathas har tatt Primera Division med storm denne sesongen. 25-åringen har scoret sju mål for Elche denne sesongen, og nå vil West Bromwich-manager Tony Pulis hente ham til England. Brasilianeren er egentlig Pescaras eiendom, men er på utlån ut sesongen. Men han er ikke den eneste spilleren på Pulis' ønskeliste. Premier Leagues fremste eksponent for kick and run ønsker seg selvsagt et fyrtårn på topp, og Daily Mirror skriver at Blackburns Rudy Gestede er mannen han vil ha. Darren Fletcher og Callum McManaman er andre spillere som kan dukke opp på The Hawthorns. 

Chelseas drøm om å bytte André Schürrle mot Marco Reus ser ikke ut til å gå i oppfyllelse. For nå skriver El Confidencial at Real Madrid sendte to karer til Tyskland i romjulen for å prate med agentene til Reus. Resultatet skal ha blitt at partene tok hverandre i hånden på en femårskontrakt for den offensive midtbanespilleren.

Enkelte ting er lette å forutse. Som at Tottenham ikke blir kvitt Emmanuel Adebayor med det første. Ikke overraskende bare ler togoleseren av tilbudene han får fra interesserte klubber. Før noen tilbyr ham mer enn den millionen han har i ukelønn på White Hart Lane, så gidder han ikke snakke med dem, skriver Daily Mirror. Så spørs det om Tottenham er villig til å gjøre som Manchester City gjorde da Adebayor havnet i Tottenham; nemlig å betale lønnen hans under et utlån i håp om at han spiller så bra at markedsverdien hans går opp. Hvis ikke blir 30-åringen sittende på tribunen i Nord-London ut neste sesong.